ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині припинено діяльність земельних орендарів-аферистів

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині припинено діяльність земельних орендарів-аферистів

Завдяки втручанню Костянтинівської місцевої прокуратури договір оренди земельної ділянки площею понад 425 га приведено у відповідність до законодавства.

Новину повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Рішенням Господарського суду Донецької області задоволено позов Костянтинівської місцевої прокуратури, заявлений в інтересах Костянтинівської міської ради про приведення договору оренди земельної ділянки площею 425,7 га у відповідність до вимог чинного земельного та податкового законодавств, а також стягнення заборгованості з орендної плати в сумі 40 тис грн.

Підставою для звернення стало недотримання вимог в частині розміру орендної плати, що призводить до недоотримання бюджетом значних коштів та завдає істотної шкоди економічним інтересам держави, а також наявна заборгованість за користування земельною ділянкою.

Позовну заяву задоволено та внесено зміни в договір оренди земельної ділянки щодо збільшення розміру орендної плати до 3% від нормативно-грошової оцінки, яка сягає понад 40 млн грн. Також судом стягнуто на користь держави наявну суму заборгованості.

На теперішній час рішення суду набуло чинності.

Другие новости