ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура у Верховному Суді домоглась довічного позбавлення волі вбивці

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура у Верховному Суді домоглась довічного позбавлення волі вбивці

Завдяки принциповій позиції Куп’янської окружної прокуратури Харківської області постановою Верховного Суду залишено у силі рішення судів першої та апеляційної інстанцій щодо довічного позбавлення волі з конфіскацією майна 29-річному вбивці.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2011 році у смт. Шевченкове Харківської області неодноразово судимий 29-річний чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вбив двох самотніх літніх жінок та заволодів їх майном.

Після двох вбивств чоловік пішов до іншої жінки. Приставивши їй ніж до горла, нападник вимагав не дивитися на його обличчя й допомогти йому знайти в будинку гроші та коштовності. Жінка вихватила у чоловіка ніж, проте він повалив її та почав бити. Користуючись тим, що жінка знаходиться у безпорадному стані, чоловік почати шукати гроші. Потерпіла, скориставшись цим, вибігла із приміщення будинку. Зрозумівши, що жінка втекла, нападник вибіг на вулицю та втік з місця скоєння злочину.

Після тривалих переглядів у суді першої та апеляційної інстанцій вироком Чугуївського міського суду Харківської області від 25 травня 2017 року чоловіка засуджено до покарання у виді позбавлення волі на строк 16 років 4 місяців 11 днів.

Не погодившись з вказаним судовим рішенням, прокурор подав апеляційну скаргу. Ухвалою Харківського апеляційного суду від 28 лютого 2019 апеляційну скаргу прокуратури задоволено, вирок місцевого суду скасовано та направлено на новий судовий розгляд до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова. 

За наслідками судового розгляду колегія суддів Орджонікідзевського районного суду м. Харкова призначила підсудному остаточне покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Завдяки принциповій позиції прокуратури, рішеннями Харківського апеляційного суду та Верховного Суду вирок суду першої інстанції залишено без змін в частині призначеного засудженому покарання, а саме – довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости