ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася притягнення держслужбовиці до адміністративної відповідальності

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася притягнення держслужбовиці до адміністративної відповідальності

Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури та залишив без змін постанову суду першої інстанції, якою державну службовицю визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції стосовно співробітниці органів Державної казначейської служби України в Харківській області складено протокол про адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП, через несвоєчасне подання декларації за 2019 рік без поважних причин.

Постановою Орджонікідзевського районного суду м. Харкова вказану держслужбовицю визнано винною у скоєнні зазначеного адміністративного правопорушення та накладено стягнення у виді штрафу.

Порушниця не погодилася з таким рішенням суду та подала апеляційну скаргу.

За результатами її розгляду Харківський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури, апеляційну скаргу залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.

Тепер вказані відомості про порушницю будуть внесені до електронної бази даних «Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення».

Всього упродовж 2021 року до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією, за участю органів обласної прокуратури притягнуто 110 осіб, на яких накладено стягнення у виді штрафу.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости