ПоддержатьУкраїнська

Псевдоактивіст Бурда, якого судили за хабарництво, порушує умови перебування на свободі

StopCor
StopCor

StopCor

Псевдоактивіст Бурда, якого судили за хабарництво, порушує умови перебування на свободі

Голова ВГО "Бюро з питань захисту та здоров'я" Михайло Бурда порушує умови свого перебування на свободі, виїжджає за межі Києва та продовжує "кришувати" нелегальний бізнес з видобутку піску у Києві та області.

Про це стало відомо активістам "Стоп корупції", які постійно зустрічають Бурду разом із поплічниками на скандальних точках видобутку.

Цього разу псевдоактивіста-хабарника помітили у селищі Погреби Броварського району Київської області. Подробиці порушень з боку так званого громадського активіста пояснили у юридичному департаменті "Стоп корупції".

Псевдоактивіст Бурда, якого судили за хабарництво, порушує умови перебування на свободі

"Так, сьогодні Бурда М.М. знову виїхав за межі Києва в с.Погреби Броварського р-ну, де активісти ГО "Стоп корупції" викликали поліцію для документування незаконного видобутку піску та його нищівного для екології складування на рекреаційній території та сільгоспугіддях з боку ТОВ "СОБІ". Крім того, у вересні-жовтні п.р. Бурда М.М., знаходячись під слідством та під підозрою, разом із своєю ОЗУ, неодноразово незаконно втручався у слідчі дії по кримінальному провадженню №12017100160000027 від 23.08.2017 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.239-2 КК України (незаконний видобуток та складування піску на водоохоронній зоні в м.Києві по вул. Промислова, 4, з боку службових осіб ПАТ "Мостобуд"). Зокрема, неодноразово з'являвся в нічний час на незаконній точці видобутку піску, впливав на свідків та намагався знищити речі та документи, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення.

Окрім того, незаконно перешкоджав проведенню слідчих дій слідчим ВП в річковому порту Київ ГУНП в м. Києві та слідчим Голосіївського УП НП в місті Києві. На даний час активістами "СтопКору" повідомлено поліцію про втечу підозрюваного з м.Києва та готуються матеріали на прокуратуру для арешту вказаного представника Луганського криміналітету", – розповіли юристи "Стоп корупції".

Псевдоактивіст Бурда, якого судили за хабарництво, порушує умови перебування на свободі

"Під час приїзду наших активістів та знімальних груп на майданчики операційної діяльності незаконних добувачів піску для виклику поліції на фіксування злочину, завжди з’являлась група молодих осіб (а по факту організоване злочинне угрупування) під керівництвом Бурди М.М., які намагались фізично перешкодити правоохоронним органам та активістам доступу до місць складування незаконно-видобутого піску, техніки як знарядь злочину тощо. Зі свідчень представників легальних видобувачів та перевізників піску встановлено, що Бурда М.М. дійсно створив організоване злочинне угрупування, яке спеціалізується на вимаганні коштів (фактично "рекеті") з нелегальних видобувачів піску в Києві та області під погрозами насильства, а також закриття такого бізнесу.

Михайло Бурда, 24.02.1981 р.н., проживав та в м.Луганськ, проживає в м.Києві, по вул. О.Пчілки, 2, кв. 252, засновник Всеукраїнської громадської організації "Бюро з питань захисту екології та здоров’я". На даний час Бурда М.М. зі своєю групою зайнявся "чистим вимаганням" (рекетом). Зокрема, зі свою ОЗУ здійснює набіги на нелегальних видобувачів піску з погрозами фізичною розправою та вимаганням коштів під виглядом захисту екології та під брендом своєї екологічної ГО.

Псевдоактивіст Бурда, якого судили за хабарництво, порушує умови перебування на свободі

09.06.2017 року Прокуратурою Київської області відносно Бурди М.М. відкрито кримінальне провадження за № 420171100000000353 від, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.189 КК України «вимагання» за фактом вимагання грошових коштів (у % за кожний кубометр видобутого піску) у підприємця який займається видобутком піску в Обухівському районі. Бурду М.М. взято прокуратурою та СБУ безпосередньо при отриманні коштів «з полічним» та оголошено підозру. В рамках вказаного провадження, Ухвалою Апеляційного суду міста Київ від 03.08.2017 року підозрюваному Бурді М.М. обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 128.000 грн з процесуальними обов’язками: не відлучатись з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу слідчого, прокурора, слідчого судді або суду; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон;

Однак, Бурдою М.М. як фігурантом кримінального провадження у справі про вимагання коштів з особи яка займається господарською діяльністю пов’язаною з видобутком піску, після сплати застави та обрання запобіжного заходу у вигляді застави, постійно порушуються покладені на нього обов’язки. Зокрема, Бурда М.М. постійно виїжджає за межі м.Києва (в Обухівський, Києво-Святошинський, Вишгородський, броварський райони Київської області), де продовжує діяльність по захисту від правоохоронців і активістів нелегальних точок видобутку піску та залучення під дах своєї ОЗУ інших підприємців", додали юристи "Стоп корупції".

Другие новости