ПоддержатьУкраїнська

Росія планує завезти у Крим особливу зброю

StopCor
StopCor

StopCor

Росія планує завезти у Крим особливу зброю

Згідно з проектом держпрограми озброєння (ДПО) на 2018-2025 роки, угруповання російських окупаційних військ в Криму будуть оснащуватися "нетрадиційною зброєю". Про це заявив глава відомства Сергій Шойгу.

Росія планує завезти у Крим особливу зброю

Новину повідомляє "Преса України".

"Плановані заходи дозволять оснастити армію і флот сучасними зразками озброєння і військової техніки, дадуть можливість сформувати науково-технічний доробок для розробки принципово нових і нетрадиційних видів зброї. Проектом нової програми також передбачається оснащення угруповань військ в Криму та Арктиці", – сказав Шойгу.

Він зазначив, що мета держпрограми озброєння на 2018-2025 роки – "збалансований розвиток системи озброєння Збройних сил РФ".

"Важливо враховувати, що намічені плани будуть здійснюватися в умовах імпортозаміщення, розвитку вітчизняної електронної компонентної бази, реалізації контрактів повного життєвого циклу військової продукції, а також синхронізації термінів підготовки необхідної інфраструктури з постачання нового озброєння", – додав міністр.

Шойгу також зазначив, що обсяги фінансування чинної програми дозволили витримати задані темпи постачання, модернізації та ремонту озброєння і військової техніки. На думку міністра, необхідно забезпечити наступність між новим проектом і діючою ДПО.

Нагадаємо, в честь третьої річниці від дати, коли Росія ввела війська в Крим і анексувала півострів в України, в МЗС РФ підготували пісню. Вона має назву "Севастополь – прапор".

Другие новости