ПоддержатьУкраїнська

У Дніпрі сесія міської ради закінчилася "клоунадою"

StopCor
StopCor

StopCor

У Дніпрі сесія міської ради закінчилася 'клоунадою'

Сесія міської ради Дніпра 12 квітня закінчилася "клоунадою" з подальшою бійкою. На вулиці також мітингували активісти, вимагаючи відставки одного з чиновників. В результаті Дніпро "було зганьблене" на всю країну, як зазначив мер міста Борис Філатов.

У Дніпрі сесія міської ради закінчилася ''клоунадою''

Новину повідомляє "Преса України".

У Дніпрі 12 квітня повинна була відбутися чергова сесія міськради. Але опозиція порахувала, що депутатів для прийняття рішень мало і вирішила заблокувати трибуну. Всього на сесії зареєструвалося 33 депутати, але представники Громадської сили й депутат від БПП Дмитро Хозин заявили про нелегітимну і неправомірну сесію.

Після цього кілька депутатів піднялися на сцену і почали ламати мікрофон меру Дніпра Борису Філатову. Пізніше до сцени підтягнулися громадські активісти та влаштували бійку.

Трибуну президії було заблоковано, сесію ніяк не могли відкрити. Мер Дніпра Борис Філатов назвав представників меншини "дешевими клоунами, які зганьбили Дніпро на всю Україну".

У той же час під стінами міськради проходив мітинг. Активісти вимагали відставки секретаря міськради В'ячеслава Мішалова.

На мітинг люди приходили організованими групами. Вже після початку сесії кілька десятків присутніх почали проривати кордон поліції, яка чергує в мерії.

До мерії підтягнули спецпідрозділ поліції. Другий поверх, де знаходиться сесійна зала, закритий практично для всіх відвідувачів. Прорватися активістам в будівлю не вдалося.

Нагадаємо, в місті Полтава пройшла акція протесту, спрямована на міського голову Олександра Мамая. Перед ним висунули кілька вимог, однак мер до пікетників не вийшов. Тому вхід на територію його маєтку засипали цукром.

Другие новости