ПоддержатьУкраїнська

СБУ задокументувала нанесення багатомільйонних збитків державі керівником агрофірми з Дніпропетровщини

StopCor
StopCor

StopCor

СБУ задокументувала нанесення багатомільйонних збитків державі керівником агрофірми з Дніпропетровщини

Служба безпеки України викрила керівника агропромислової фірми з Дніпропетровщини на привласненні понад 11 мільйонів гривень державного підприємства.   

Оперативники спецслужби встановили, що керівник однієї з агрофірм регіону в 2019 році отримав кредит у Державного підприємства для обробки добривами земель сільгосппризначення. Як заставу він оформив майже 3 тисячі тонн пшениці.

Правоохоронці задокументували, що отримані від держпідприємства добрива він реалізував за готівку, а заставну продукцію розпродав.

За висновком судово-економічної експертизи, дії менеджера призвели до нанесення економічних збитків державі у розмірі 11,5 мільйона гривень. 

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, екскерівнику агрофірми оголошено про підозру.

Стосовно затриманого судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.  

Викриття проводилось спільно зі слідчим управлінням Нацполіції області під процесуальним керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури.

Другие новости