ПоддержатьУкраїнська

Скандального суддю, який потурав фіскалам у проведенні незаконних обшуків, звільнено

StopCor
StopCor

StopCor

Скандального суддю, який потурав фіскалам у проведенні незаконних обшуків, звільнено

Суддю Ленінського районного суду м. Харкова Бондаренка В.В., який надавав дозволи на проведення незаконних обшуків у справі щодо страхової компанії "Арсенал Страхування", звільнено. 

Скандального суддю, який потурав фіскалам у проведенні незаконних обшуків, звільнено

Відповідне рішення Вищої ради правосуддя оприлюднене на офіційному сайті від 21.05.2019 року №137/0/15-19

Слідчого суддю Ленінського райсуду у Харкові Бондаренка пов'язують з двома працівниками ДФС Замятіним та Чапічадзе, які провели несанкціонований обшук у київській страховій компанії.

https://youtu.be/fqBl2Goee5Y

Ідеться про випадок, коли під виглядом слідчих дій податківці провели неправомірний обшук в страховій компанії, який тривав 34 години. Увесь цей час співробітники підприємства, серед яких були жінки, перебували фактично в заручниках. Одну з жертв катування – вагітну жінку, яка не витримала тиску "правоохоронців", госпіталізувала "швидка".

До проведення обшуків всі компетентні судові інстанції столиці прийняли правову позицію страхової компанії, а рішення Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби було визнане протиправними та скасовані відповідні податкові повідомлення.

У своїх публікаціях ми повідомляли, що після цього слідчий Офісу великих платників податків ДФС Антон Замятін звернувся до суду, але вже чомусь у Харкові, хоча не мав на це права, адже справа має зовсім іншу територіальну приналежність.

Тоді всі слідчі судді Ленінського районного суду міста Харкова одноголосно відмовили Замятіну в задоволенні клопотання, розуміючи, що це не їхня територіальна підсудність. Але "фіскали" знову ж таки продовжили шукати можливість провести обшук. І зрештою знайшли: ухвалу їм погодив Бондаренко Віталій Володимирович – голова того самого Ленінського райсуду у Харкові.

Через незаконні дії фіскалів під ДФС України почався фіскальний майдан.

Другие новости