ПоддержатьУкраїнська

Соболєв: корупціонерів чекають великі проблеми з законом

StopCor
StopCor

StopCor

Соболєв: корупціонерів чекають великі проблеми з законом

Оскільки в держбюджеті України на 2017 рік передбачається більше фінансування нових антикорупційних органів, корупціонерів чекають великі проблеми з законом. У наступному році, крім іншого, можна буде побачити притягнення до кримінальної відповідальності представників правоохоронних органів.

Так вважає народний депутат від "Самопомочі", глава антикорупційного комітету Верховної Ради України Єгор Соболєв.

Як відомо, в ніч на 21 грудня парламент України прийняв у другому читанні і в цілому законопроект № 5000 "Про Державний бюджет України на 2017 рік". Документ вже підписав президент України Петро Порошенко.

За словами Соболєва, корупція нікуди не зникне навіть після збільшення фінансування з боку платників податків - хабарі й далі будуть брати. У державному бюджеті на 2017 рік добре профінансована САП (Спеціалізована антикорупційна прокуратура) і НАБУ (Національне антикорупційне бюро), зазначив нардеп.

Цим відомствам набагато більше віриться, підкреслив він. Відповідно у 2017 році можна буде побачити, крім іншого, арешти представників прокуратури та поліції, додав нардеп.

"І сама справа про рюкзаки й міністра внутрішніх справ Авакова продовжує розслідуватися НАБУ. І це є дуже гарне витрачання грошей платників податків. Я думаю, що в новому році ТОП-корупціонери будуть мати ще більше проблем з законом і ще більше з них отримають підозри, звинувачення, нарешті відчують руку закону", - заявив Соболєв.

Раніше глава представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі закликав український уряд докласти більше зусиль для якнайшвидшого створення Антикорупційного суду.

Нагадаємо, популізм, в суті якого лежить політична корупція, починає загрожувати державності України. Відповідну думку висловив український письменник, член Ініціативної групи "Першого грудня" Володимир Панченко.

Другие новости