ПоддержатьУкраїнська

Соколовський Володимир Петрович

StopCor
StopCor

StopCor

Соколовський Володимир Петрович

Соколовський Володимир Петрович

Голова громадської спілки «Екологічна рада Криворіжжя», засновник благодійного фонду «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу», ексголова Бурового управління «Укрбургаз» ПАТ «Укргазвидобування», ексрадник віцепрезидента ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Вік: 75 років

Народився 10 грудня 1947 року в місті Кривий Ріг Дніпропетровської області.

Освіта:

Вища

Кар'єра:

2016 рік – призначений керівником найбільшого бурового підприємства в Україні — «Укрбургаз» ПАТ «Укргазвидобування». Акціонерне товариство «Укргазвидобування» є найбільшим українським видобувачем природного газу та газового конденсату та входить до структури «Нафтогаз України».

До цього призначення Володимир Соколовський обіймав посаду заступника начальника Управління капітального будівництва з металургійного виробництва та радника віцепрезидента ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

За кілька років Володимир Соколовський виріс із посади керівника «Укрбургазу» до місця в апараті управління «Укргазвидобування». Зокрема, Володимир Соколовський став директором із земельних відносин.

Політичний шлях:

Володимир Соколовський у 2014 році балотувався до Верховної Ради від партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка в окрузі №33 у Дніпропетровській області.

Володимир Соколовський був членом правління ЗАТ «Метал Юніон» донецького бізнесмена Руслана Циплакова, який разом із молодшим сином четвертого президента України Віктором Януковичем заснував ралійну команду «Ferrari Team Ukraine».

А 16 січня 2015 року ЗМІ стало відомо, що фірма кандидата від «Народного фронту» Володимира Соколовського отримає майже 1,4 млн грн за екологічні дослідження для селищної ради на Дніпропетровщині.

Скандали:

Схема з тендером

У 2015 році у ЗМІ з'явилася інформація, що ТОВ «Центр екологічних досліджень та аудиту» провернув схему на 179 тисяч гривень. Серед засновників ТОВ – Наталія Рубцова, Володимир Баклицький та ТОВ «Укрбурвибух» (засновники – Володимир та Станіслав Соколовські).

Схема була реалізована в 2012 році. Тоді виконком Криворізької міськради та ТОВ «Центр екологічних досліджень та аудиту» уклали договір, за яким фірма до кінця року зобов'язалася розробити екологічну карту Кривого Рогу. Сума послуг становила 720 тисяч гривень.

У 2014 році Держфінінспекція провела ревізію діяльності виконкому та виявила, що ціну на роботи з розроблення екологічної карти міста Кривий Ріг було завищено на 179 тис. грн. Витрати на цю суму фірма не підтвердила. Таким чином, виконком зі  спеціального фонду міського бюджету сплатив фірмі за зазначені роботи 179 тис. грн.

Скандал з російським корінням

Володимир та Станіслав Соколовські є засновниками ТОВ «УКРБУРВИБУХ». У 2018 році у ЗМІ з'явилася інформація, що фірма Соколовського разом із російською фірмою є співзасновниками однієї компанії. Зокрема, стало відомо, що «УКРБУРВИБУХ» та російське ЗАТ «БЕЛГОРОДСКИЙ ЗАВОД ГОРНОГО МАШИНОСТРОЕНИЯ» (ЗАТ «ГОРМАШ») є засновниками «ГОРМАШ – УКРАЇНА».

ЗАТ «ГОРМАШ» займається виготовленням бурового інструменту для підприємств добувної та нафтогазової промисловості. А у видах діяльності спільного криворізько-російського підприємства («ГОРМАШ – УКРАЇНА») зазначено, що воно може торгувати обладнанням для видобувної промисловості.

«Чи можливо, що Володимир Соколовський на високій посаді в українській компанії "Укргазвидобування" та Соколовський серед засновників та кінцевих бенефіціарів спільного з російським "Гормашем" підприємства — та сама особа?» – зазначали тоді ЗМІ.

Тендер на 23 мільйони та приватна вечеря

Раніше Володимир Соколовський був директором із земельних відносин АТ «Укргазвидобування» (АТ входить у структуру Нафтогазу). У 2019 році АТ «Укргазвидобування» очікувало на підписання договорів за результатами нещодавно проведених тендерів на суму понад 23 млн грн. Предмет тендерів – утилізація відходів буріння.

За даними системи «Прозоро», претендентом на укладання договорів у тендерах АТ «Укргазвидобування» на вивезення та утилізацію відходів буріння мала стати компанія «УКРЕКОПРОМ» (39624900). За декілька тижнів до підписання договору з «УКРЕКОПРОМ» в одному зі столичних кафе зустрілися директор із земельних відносин компанії «Укргазвидобування» Володимир Соколовський та директор департаменту екології безпеки та дозвільно-ліцензійної діяльності Міністерства екології та природних ресурсів Сергій Лук'янчук.

Про що саме вони спілкувалися – невідомо, але у ЗМІ є інформація, що Сергій Лук'янчук мав відношення до фірми-переможниці «УКРЕКОПРОМ».

Після розголошення історії тендер не відбувся.

Екологія та благодійність:

У 2011 разом із родичами заснував благодійний фонд «Громадська ініціатива мешканців Кривбасу».

У 2015 році заснував громадську спілку «Екологічна рада Криворіжжя».

Соцмережі:

Facebook

Другие новости