ПоддержатьУкраїнська

На столичній Оболоні за заявою активістів ліквідували місце скупчення п'яниць біля школи

Наталья Полынкова
Наталья Полынкова

Региональный редактор

На столичній Оболоні за заявою активістів ліквідували місце скупчення п'яниць біля школи

На місці пункту прийому вторсировини та склотари, що функціонував впритул до школи,  відкрили кафе. Школярі нарешті позбулися сусідства п’яниць і бомжів завдяки наполегливості активістів Оболонського районного у Києві осередку ВГО «Стоп корупції». Боротьба тривала 1,5 року.

 Пункт прийому вторсировини на столичній Оболоні Фото: СтопКор

У Києві закрили пункт прийому вторсировини, що роками функціонував біля спортивного майданчика 285-ї школи Оболонського району столиці на вулиці Полярній, 8-А. Ініціаторами закриття стали місцеві активісти ВГО «Стоп корупції». Вони півтора року писали листи з проханням закрити пункт біля школи та ходили на прийоми до міської, районної влади, а також до місцевого управління поліції.

Про це розповів представник антикорупційної організації в Оболонському районі столиці Іван Сметанніков.

«Прямо біля шкільного спортивного майданчика на вулиці Полярній, 8, приймали порожні пляшки та всякий непотріб. Контингент, самі розумієте – алкоголіки та бомжі, завжди напідпитку. Антисанітарія – страшна! І це все – на очах у дітей! Працював пункт удень, а вночі там продавали неліцензійний алкоголь», — розповідає пан Сметанніков.

 Поблизу школи приймали непотріб і пляшки Фото: скриншот

Про проблему активіст заявив ще 2020 року.  Боротьба зі скупченням бомжів біля школи тривала півтора року.

«Стоп корупції» підготувала та направила листи до Оболонської обласної адміністрації, до Київської міської державної адміністрації, до Оболонського районного управління поліції. Іван Сметанніков зібрав підписи місцевих жителів і адміністрації школи. Також активіст неодноразово приходив до дільничного пункту поліції, розташованого по сусідству з пунктом прийому вторсировини. Сметанніков повідомив правоохоронцям також про нелегальний продаж саморобної оковитої. Утім, поліція не знаходила доказів роботи нелегальної «розливайки».

«СтопКор» поспілкувався зі старшим дільничним дільничного пункту Оболонського районного управління поліції у м. Києві. Правоохоронець у коментарі нашому порталу зазначив, що після звернення «Стоп корупції» зв’язався з офіційною власницею пункту прийому вторсировини, яка наразі мешкає за кордоном.

«Щодо пункту, з приводу якого звертались зі "Стоп корупції": телефонував і писав власниці кілька разів – вона довго не відповідала, адже мешкає за кордоном. Лише за пів року відповіла, вдалося з нею поспілкуватися. Я повідомив, що надходять скарги, він розташований біля навчального закладу, що є неприпустимим, а також повідомив, що будемо притягувати до адміністративної відповідальності. Водночас я постійно навідувався до цього пункту, "наганяв" пияк і бомжів, складав адміністративні протоколи», — розповідає старший дільничний, який попросив не називати його прізвище.

Улітку 2021 року власниця точки нарешті приїхала до України. Пункт поблизу школи закрили.

Тепер на місці, де раніше збиралися п'яниці, зробили ремонт і відкрили кафе японської кухні.

 Відремонтоване приміщення віддали під кафе Фото: СтопКор

«Ми навіть не вірили, що вдасться досягти результату – так довго тягнулася ця справа, — коментує оболонський стопкорівець Іван Сметанніков. – Зрештою, дуже приємно визнавати, що це і наша маленька перемога».

Нагадаємо:

  • Як повідомляв «СтопКор», столичні активісти «Стоп корупції» змусили київську владу взятися за небезпечне перехрестя у центрі столиці. Очільник Шевченківського районного осередку антикорупційної організації Володимир Чеславський звернув увагу всіх служб на перехрестя з нерегульованим переходом у самому центрі столиці. За заявами активістів дорожники одразу включили нанесення розмітки у графік робіт як невідкладне.

Другие новости

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Компания депутатов из Тернополя нечестно победила на тендере и получила почти 1 млн грн, — прокуратура

Предоставление телевизионных услуг в Тернополе превратилось в предмет судебного разбирательства после обвинения в сговоре компании, связанной с городским депутатом