ПоддержатьУкраїнська

Співробітники ОБСЄ не виявили техніку бойовиків у місцях для її зберігання

StopCor
StopCor

StopCor

Співробітники ОБСЄ не виявили техніку бойовиків у місцях для її зберігання

Співробітники міжнародної спостережної місії ОБСЄ провели перевірку наявності техніки бойовиків терористичних угруповань "ДНР" та "ЛНР", яка повинна була бути відведена, але так її і не знайшли.

Про це сказано у звіті Спеціальної моніторингової місії організації (СММ ОБСЄ).

У звіті зазначається, що спостерігачі провели перевірку складів, куди терористи повинні були відвести свою важку військову техніку. В районі Маріуполя в місці для зберігання техніки відсутній танк. Також танків не було на своїх місцях в селищі Вишневий, яке розташоване біля окупованого Луганська, біля селища Кольорові Піски, біля села Лиман, що в 12 км на північний захід від Луганська.

"СММ ще раз відвідала постійне місце зберігання озброєння, яке не контролюється урядом і розташування якого відповідає лініям відведення, і вперше зафіксувала відсутність там 10 реактивних систем залпового вогню "Град", дев'яти самохідних гаубиць "Гвоздика" і 10 буксируються гаубиць "Мста-Б" і п'яти Д-3). Одна РСЗВ, відсутність якої вперше відмічено в травні 2016 року, досі відсутня.", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США відреагували на визнання Російською Федерацією паспортів терористичних угруповань Донецької і Луганської областей.

Другие новости