ПоддержатьУкраїнська

Військові розповіли про загиблого волонтера, якого боялися російські найманці

StopCor
StopCor

StopCor

Військові розповіли про загиблого волонтера, якого боялися російські найманці

Волонтер Ян Осока розкрив подробиці загибелі волонтера, який встиг і повоювати на фронті, Андрія Сірченка "Прімуса". Два дні тому він загинув під Кримським. Нині покійного героя згадують як воїна, якого по-справжньому боялись російські найманці.

Новину повідомляє "Преса України".

Хоробре  Серце нашої нації. Так про загиблого на фронті волонтера-добровольця Андрія Сірченка "Прімуса" написав волонтер Осока. Частину його опусу подаємо без змін:

"У вересні 2015 року він потрапив до лав батальйону ОУН і відтоді не залишав передових позицій. Спочатку це було селище Піски, де він перебував з 18 вересня до літа 2016 року, а з минулого літа та до самої смерті – селище Кримське.

"Олігарх Пісок". Друже Прімус заслужив це жартівливе прізвище серед побратимів через те, що не боявся виходити у так звану "сіру зону", йому, так би мовити, належало усе майно у селі.

Військові розповіли про загиблого волонтера, якого боялися російські найманці

У червні 2016 року Андрій Володимирович командував позицією "Дельфін" у Пісках, і саме тоді він зі своїми друзями та побратимами Борисовичем та Совою підірвали з РПГ-7 сєпарський склад з боєкомплектом у районі хімзаводу… Й понині на Гугл Мапс видно кратер від вибуху.

А 28.08.2016 друже Прімус узяв СПГ-9 та знову вийшов у "сіру зону". Вийшов та влучними пострілами спалив вщент два сєпарських ВОПи. Він був СПГшником від Бога, тому сєпари горіли там довго та весело.

У січні цього року він здійснив те, у що неможливо було б повірити, якби це не було правдою - він та його побратим Роккі вдень підібралися впритул до позицій зайвохромосомних та тихенько віджали у них АГС.

У нього ВИХОДИЛО ПЕРЕМАГАТИ, розумієте?

Кацапи скаженіли, але зробити нічого не могли, а подаруночки з СПГшок прилітали їм постійно, і немало триколорних були зариті, мов собаки, під хрестами з цифрамим на табличках".

Також волонтер Осока коротко повідомив про причини смерті відважного донеччанина "Прімуса". За даними Осоки, 17 лютого, під час чергування, на спостережному пункті, у щілину дуже точно прилетіла ворожа ПТКР. За словами волонтера, Андрій "Прімус" загинув миттєво.

Прощання з Героєм України відбудеться 21 лютого у Краматорську, о 10.00, за адресою: вул. Н. Курченко, 37. У нього залишилась мати-інвалід, дружина та донька.

"Я не просто так написав "Героєм України". У нього не було нічого, родина його не отримає нічого, адже він усього лише офіційно "волонтер". Попри це, він Герой, цей чоловік, який просто захищав свою землю від ворога. Чоловік, який уособлював у собі вираз: "Відчайдушна війна".

Нагадаємо, про загадкову загибель волонтера повідомляли у штабі АТО 17 лютого. Тоді імен та обставин загибелі ніхто не озвучував. Згодом стало відомо, що загинув волонтер благодійної організації всеукраїнського благодійного фонду "Рубіж" Сірченко Андрій Володимирович. А вже того дня, ввечері, у ДБ ОУН підтвердили загибель "Прімуса" і пообіцяли за нього помститися.

Другие новости