ПоддержатьУкраїнська

Столична прокуратура передала в суд справу щодо заступника голови Шевченківської РДА

StopCor
StopCor

StopCor

Столична прокуратура передала в суд справу щодо заступника голови Шевченківської РДА

Прокуратура міста Києва направила до суду обвинувальний акт щодо першого заступника голови Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації та чотирьох його спільників за фактом розкрадання комунального майна та привласнення коштів, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби столичної прокуратури.

Як повідомили у прес-службі прокуратури, на підставі підроблених документів комунальне майно переоформлювалось на підконтрольні першому заступнику голови РДА підприємства або відчужувалось на користь третіх осіб.

"За такою схемою з початку 2015 по грудень 2016 року очолювана першим заступником голови РДА злочинна група незаконно відчужила з комунальної власності 6 об'єктів нерухомості (нежитлові будівлі та квартири). Розмір завданих збитків складає майже 36,5 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Також установлені факти, зазначили у відомстві, незаконного заволодіння першим заступником голови РДА коштами комунальних підприємств, контроль за якими він здійснював, на суму 4,1 млн гривень.

На даний час, поінформували у прокуратурі, за позовами прокуратури 4 об'єкти нерухомості, які були незаконно відчужені зловмисниками вже повернуто територіальній громаді міста Києва. Судовий розгляд позовів про повернення ще двох приміщень триває.

Крім того, з метою відшкодування завданих збитків та забезпечення можливої конфіскації накладено арешт на нерухоме майно фігурантів провадження, зокрема на 3 квартири та будинок загальною площею 700 кв м, 20 соток землі та 2 паркомісця.

Другие новости