ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" на Буковині упіймав патрульних поліцейських на порушенні ПДР

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' на Буковині упіймав патрульних поліцейських на порушенні ПДР

Представники чернівецького осередку "Стоп корупції" стали свідками неправомірних дій із боку патрульних поліцейских. Копи намагались скласти постанову за порушення ПДР, при цьому самі порушили правила та перетнули суцільну смугу без сирени та проблискових маячків.

Подробиці інциденту у соцмережі повідомив активіст місцевого осередку проекту Валерій Аіріні.

"Копи, щоб затримати водія, перетнули суцільну смугу, не увімкнувши червоний проблисковий маячок та сирену, ми підійшли та зробили зауваження патрульним. Свідками порушення були 10 людей. У відповідь на наше зауваження ми почули "я мав його відпустити, але через те, що ви втрутились, складу постанову.

Ми звернулись на 102, згодом приїхала служба моніторингу, проте вони почали вигороджувати колег. На нашу вимогу скласти протокол на порушників, відмовились. Ми 4 рази намарно звертались на 102 для того, щоб приїхала СОГ та зафіксувала порушення. Тоді я подзвонив начальнику Глибоцької поліції, щоб запитати, де слідчо-оперативна група. Той пояснив, що не бачить у цьому потреби.

Після цього ми звернулись у відділ внутрішньої безпеки поліції, співробітники одразу відгукнулись, невідкладно приїхали, оформили усі відповідні документи та забрали працівників патрульної поліції для проходження процедури освідчення на алкогольне сп'яніння та на наявність наркоречовин у крові. На мою думку, дії та поведінка копів свідчили про їхню неадекватність.

Окрім того, за моїми спостереженнями за останні кілька місяців патрульні часто ставали антигероями у місцевих ЗМІ. Були випадку поширення з боку правоохоронців наркотиків", – написав активіст "Стоп корупції" Валерій Аіріні на своїй сторінці у соцмережі.

Представники чернівецького осередку "Стоп корупції" висловили офіційну недовіру патрульним поліцейським регіону.

Другие новости