ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" пікетував управління поліції Хмельницького через автівки-двійники

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' пікетував управління поліції Хмельницького через автівки-двійники

Активісти "Стоп корупції" пікетували ГУ НП у Хмельницькій області через імовірну причетність правоохоронців до торгівлі авто-двійниками та машинами із підробленими документами. Такі підозри виникли у голови місцевого осередку проекту Артура Сторожука. З цього приводу активіст уже звернувся до Департаменту патрульної поліції України.

"Цей бізнес у місті організували та курували спочатку працівники ДАІ, а наразі патрульні поліцейські. Істотна кількість таких авто знаходиться у користуванні та володінні діючих працівників поліції.

Але першопричиною візиту є ситуація із братом патрульного Клінтухова. На початку червня його автівку зупинили інспектори з безпеки дорожнього руху через підозру, що транспортний засіб – нелегальний.

Як стало відомо в ході спілкування з водієм, автомобіль не його, а його брата, який працює в патрульній поліції. Через деякий час приїхав брат, який дійсно служить в патрульній поліції Хмельницького, Клінтухов Григорій, друга рота, вдягнений був у формений одяг. Останній, не змігши домовитись на місці події, вихопив підроблене свідоцтво про реєстрацію, сів в автомобіль Ауді А6 на польських номерах і почав тікати", – зазначають активісти "Стоп корупції".

Усі події були зафіксовані на відеореєстратор в авто поліцейських та нагрудні камери поліцейських (із записом голосу) та відео громадських активістів.

"Проте ні відео, ні фото з того моменту не оприлюднюють. Це й викликає підозри, адже саме документальний запис зміг би або підтвердити, або спростувати те, що патрульний, який здав зміну, був у формі та, по суті, перевищив свої повноваження. В управлінні ж певні – Григорій Клінтухов приїхав просто підтримати брата", – додають громадські активісти.

Сам правоохоронець від коментарів відмовився.

Наразі тривають експертизи автомобіля та службове розслідування щодо патрульного.

Другие новости