ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" побачив, як суд змусив фірму нардепа Юрчишина повернути мільйон гривень заводу у Старокостянтинові за викрадене майно

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' побачив, як суд змусив фірму нардепа Юрчишина повернути мільйон гривень заводу у Старокостянтинові за викрадене майно

Господарський суд Києва змусив фірму народного депутата Юрчишина відшкодувати 941 тисячу гривень заводу "Строймайстер" у Старокостянтинові за викрадене майно. Ідеться про залізниці рейки, які компанія привласнила восени 2016 року. Подробиці справи повідомили активісти "Стоп корупції", які слідкували за розглядом у суді.

"Позовні вимоги від заводу "Строймайстер" задоволені частково, а саме в частині:

- повернути суму коштів за рейки 941 000 грн в повному обсязі;

- та суму судового збору 24000 грн;

- відшкодувати від відповідача візит.

''СтопКор'' побачив, як суд змусив фірму нардепа Юрчишина повернути мільйон гривень заводу у Старокостянтинові за викрадене майно

Інші позовні вимоги "Строймайстра" відхилені", – розповіли активісти проекту.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2017 року Рівненський апеляційний господарський суд вдруге виніс рішення про визнання фіктивною біржової угоди, завдяки якій фірма народного депутата Петра Юрчишина отримала залізничні рейки заводу у Старокостянтинові.

Відповідно до вироку суду ТОВ "Візит" мало повернути заводу "Строймайстер" незаконно захоплене майно. Про це повідомили журналісти "СтопКору".

"Своїм рішенням суд підтвердив, що народний депутат Петро Юрчишин та його брат Микола – рейдери. І замість політичної діяльності займаються захопленням підприємств.

''СтопКор'' побачив, як суд змусив фірму нардепа Юрчишина повернути мільйон гривень заводу у Старокостянтинові за викрадене майно

Восени 2016 року компанія братів Юрчишиних "Візит" за допомогою підробленої біржової угоди вирізала та вивезла під’їзні рейки на заводі "Строймайстер" у Старокостянтинові на Хмельниччині. І це попри те, що завод – стратегічне підприємство, яке може проводити ремонт військової техніки.

Ми провели розслідування та викрили багато фактів протиправної діяльності братів.

Тоді суд першої інстанції, а саме хмельницький господарський суд, визнав законною угоду, а апеляційний суд прийняв законне рішення та анулював рішення суду.

Та судді вищого господарського спецсуду не вистояли перед нардепом і, розглядаючи касацію, анулювали рішення апеляційного суду й повернули справу на друге коло до суду першої інстанції.

Але участь журналістів та активістів і висвітлення перебігу справи "Стоп корупцією" переламало хід справи та звело нанівець вплив бандитів.

Як і суд першої інстанції, так і рівненський апеляційний суд, виніс рішення про фіктивність угоди та про бандитські дії братів Юрчишиних.

"Стоп корупції" доб'ється покарання депутатів-рейдерів та повернення вкрадених рейок заводу", – розповіли журналісти "СтопКору".

Нагадаємо, за результатами розслідування "СтопКору" ТОВ "АП НВП "Візит", яким спільно володіють народний депутат Петро Юрчишин та брат політика і депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин, у Старокостянтинові на Хмельниччині викрало у підприємства ТОВ "Строймайстер" залізничні рейки. Рейдерство відбувалося під керівництвом начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка. Поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер".

Другие новости