ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" вважає абсурдним рішення суду про тимчасове зупинення призначення нового керівництва Держгеонадр України

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' вважає абсурдним рішення суду про тимчасове зупинення призначення нового керівництва Держгеонадр України

Суд зупинив призначення Кирилюка на посаду тимчасового голови Держгеонадр України.

Відповідне клопотання було спрямоване громадською організацією "Геологія України", повідомляє прес-служба організації.

"Суд зупинив дію розпорядження Кабінету Міністрів України про тимчасове покладення виконання обов'язків голови Державної служби геології та надр України на Олега Кирилюка та дію розпорядження про призначення Кирилюка заступником голови Служби.

А також зупинив рішення Кабміну про призначення Миколи Фощія на посаду першого заступника голови Держгеонадр. Крім того, суд зупинив дію рішення про зняття статусу т.в.о. з попереднього керівника Держгеонадр Миколи Бояркіна", ідеться у повідомленні прес-центру громадської організації "Геологія України".

"Ми не розуміємо, як суд може ухвалювати такі рішення за один день. На нашу думку, це абсурд", – зазначають представники "Стоп корупції".

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" провели акцію на підтримку рішення про звільнення очільника Державної служби геології та надр України. Подробиці повідомив журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

"Саме ця структура дає ліцензії на видобуток піску. Наразі там відбувається боротьба за крісло керівника. Тимчасового виконувача обов'язків голови Миколу Бояркіна, який тривалий час прикриває піщану мафію, звільнили. Новим першим заступником та виконувачем обов'язків призначили Олега Кирилюка, а заступником Миколу Фощія. Але Бояркін всіма засобами намагається залишитися на посаді. Він привіз проплачених спортсменів у військовій формі, котрі заблокували офіс відомства.

У них була мета фізично завадити новому керівництву, якого призначили за рішенням Кабміну. Молодики фактично захопили державну установу", – розповів подробиці з місця подій журналіст "СтопКору" Сергій Медяник.

Другие новости