ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

Активісти «Стоп корупції» спільно з рибоохороною та «Асоціацією рибалок України» взяли участь у зарибленні озера Редькине у Києві. Подробиці повідомила журналіста проекту Наталія Дігтяр. 

''СтопКор'' взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

«Поки всі чекали рибу, цим часом члени Громади Рибалок готували гнізда для нересту. Матеріалом для яких служила соснова гілка. Готові гнізда активісти потім спустять у воду на прибережній смузі... і саме тут, риба зможе відкладати ікру. А мальки деякий час зможуть ховатися від поїдання іншими рибами. Через 2 роки дані гнізда розчиняться у воді, що також додасть певних мікроелементів жителям озера.

''СтопКор'' взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

Саму рибу привезли з Умані у кількості 1000 кг. Був короп і товстолоб.

На подію зібралось близько 100 осіб, серед яких були й діти.

Також організатори події розповіли про заснування юнацької школи рибальства, особливостями цієї школи буде саме направлення на реабілітацію дітей з обмеженими можливостями. Рибальству вже можуть навчатись діти шкільного віку, також можна приходити відпочивати сім'ями.

''СтопКор'' взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

На питання "чому організації займаються зарибленням?" Володимир Мухін нам розповів про те, що на сьогодні саме на озері Міністерка відбувалося варварське браконьєрство, а це електровудки, ультразвукові установки, а також вибухові пристрої. Наприклад, внаслідок використання останнього пристрою минулої зими півтериторії озера було вкрито кров'ю!!! Вибрали майже всю велику рибу. Тож наслідки нам відомі.

Щоб поповнити рибний баланс озера, було вирішено зайнятись саме зарибленням водоймища», – розповіла журналістка проекту Наталія Дігтяр.

''СтопКор'' взяв участь у зарибленні озера на Оболоні

Другие новости