ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" зробив "популярним" незаконного забудовника, який зводить нелегальне котеджне містечко у Ходосівці під Києвом

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' зробив 'популярним' незаконного забудовника, який зводить нелегальне котеджне містечко у Ходосівці під Києвом

Активісти "Стоп корупції" провели акцію протесту проти незаконного будівництва котеджного містечка у Ходосівці Київської області. Подробиці з місця акції повідомили представники проекту.

"Стопокорівці навідались на будівельний майданчик, огороджений парканом та колючим дротом, та розвісили плакат із промовистим написом на пішохідному мосту поруч з об'єктом. На транспаранті активісти вказали прізвища бізнесменів, які проводять нелегальне будівництво та попередній продаж будинків. Окрім того, ці ж особи, за даними "СтопКору", фігурували у "чорній" схемі видобутку піску у Ходосівці", – розповіла активістка проекту Тетяна Печерська.

Нагадаємо, що у результаті журналістського розслідування представники "Стоп корупції" встановили, що на території села Ходосівка Києво-Святошинського району Київської області (через дорогу від ТЦ "Мануфактура") з 2014 року працює незаконний кар'єр з видобутку піску.

"Жодних дозвільних документів на видобуток та продаж піску нелегалами не було отримано. Масштаби незаконного бізнесу можливо побачити навіть на супутниковій карті: на місці видобутку утворилось 3 штучних озера, які не стоять на обліку навіть в Управлінні водних ресурсів, нанесено безповоротну шкоду екології та знищені чисельні зелені насадження.

За підрахунками фахівців, видобуто та реалізовано піску більше ніж 500 тис. кубометрів, що при середній вартості 80 грн, складає більш як 40 млн грн  "чорного налу", – зазначили юристи проекту.

"Організований даний незаконний бізнес Прилипком А.В. (який невідомим шляхом отримав від Ходосівської сільради понад 50 земельних ділянок, площею 7,3 га, у власність "під садівництво"), спільно з особами, які незаконно видобували пісок в Обухівському районі під керівництвом скандального місцевого депутата Лариси Іллєнко.

Окрім того, Прилипко розпочав незаконне будівництво у Ходосівці поруч із ТЦ "Мануфактура".

З усіма фактами порушень з боку забудовника "СтопКор" звернувся до Архітектурно-будівельної інспекції Київської області. За результатами перевірки, в інспекції підтвердили незаконність будівництва, процес зупинили, а на забудовника наклали штраф.

Наслідки для екології села, які по собі залишив Прилипко, дивіться на відео.

https://youtu.be/Ug9qBmg_U-A

Другие новости