ПоддержатьУкраїнська

Суд переніс розгляд справи щодо колишнього керівництва ДСНС на 21 квітня

StopCor
StopCor

StopCor

Суд переніс розгляд справи щодо колишнього керівництва ДСНС на 21 квітня

Шевченківський районний суд Києва переніс на 21 квітня розгляд кримінального провадження щодо колишнього голови Державної служби надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького, йдеться на сайті суду.

Слухання справи було відтерміновано на 14 годину 21 квітня у зв’язку з тим, що на сьогоднішнє засідання не з’явилися потерпілі.

Нагадаємо, керівника ДСНС України Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького затримали 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету міністрів. У березні Печерський райсуд Києва обрав запобіжні заходи С.Бочковському і В.Стоєцькому у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застав. Посадовці внесли застави і вийшли з СІЗО.

2 листопада минулого року Головне слідче управління МВС передало до суду обвинувальний акт щодо екс-голови ДСНС С.Бочковського та його заступника В.Стоєцького.

Колишніх посадовців підозрюють у зловживанні своїм службовим становищем, вимаганні у підлеглих керівників структурних підрозділів хабарів у вигляді коштів та земельної ділянки, внесенні неправдивих відомостей до офіційних документів. Епізод щодо легалізації вказаними громадянами коштів з використанням карткових рахунків, відкритих у Банку Кіпру, виділений в окреме провадження.

У межах розслідування направлені міжнародні доручення про проведення слідчих дій в Республіці Кіпр, Белізі, США та Латвійській Республіці. У МВС також повідомляли, що колишні керівники ДСНС спричинили державі збитків на суму 6,5 млн грн.

Другие новости