ПоддержатьУкраїнська

Суд продовжив розгляд справи "діамантових прокурорів"

StopCor
StopCor

StopCor

Суд продовжив розгляд справи 'діамантових прокурорів'

Голосіївський районний суд Києва продовжив розгляд кримінального провадження щодо колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка.

Про це повідомив головуючий суддя Дмитро Валігура, передає УНН.

На початку засідання представник держобвинувачення Яніс Сімонов надав суду постанову про зміну групи прокурорів у цій справі у зв’язку зі структурними змінами у Генеральній прокуратурі і визначення старшого групи у цьому кримінальному провадженні.

Також обвинувач попросив колегію суддів долучити до матеріалів справи 23 томи кримінального провадження, в яких містяться докази.

При цьому частина адвокатів підозрюваних виступили за те, щоб були долученні до справи окремо докази і окремо документи, оскільки, на їхню думку, частина документів містять звичайне листування тощо і не є доказовою базою.

Зважаючи на думки учасників процесу, судді вирішили, що прокурор має оголосити всі докази, які знаходяться в у 23 томах, які вони просять долучити до справи.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо О.Корнійця, В.Шапакіна і В.Гібаленка. Зокрема, О.Корнійця підозрюють у вчинені злочину передбаченого за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України, В.Шапакіна за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України та В.Гібаленка за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

В.Шапакін і О.Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

Другие новости

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Высотка – вместо детской площадки: в Хмельницком горсовет отказывается разорвать аренду с российским застройщиком?

Хмельницкий горсовет передал землю, которую обещали жильцам ЖК, в аренду компании, одним из владельцев которой является гражданин россии, и теперь не хочет разрывать с ней соглашение