ПоддержатьУкраїнська

Суд відмовився повернути В.Шапакіну 6,4 млн грн застави

StopCor
StopCor

StopCor

Суд відмовився повернути В.Шапакіну 6,4 млн грн застави

Під час засідання у Голосіївському районному суді Києва адвокат Павло Насадчук заявив клопотання про припинення дії запобіжного заходу і повернення розміру застави, яка була визначена судом для колишнього першого заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна у сумі 6,4 млн грн, у зв’язку з тим, що термін дії ухвали апеляційного суду Києва вже сплив. Суд не задовольнив клопотання, повідомляють у прес-службі ГПУ.

Адвокат пояснив, що термін дії ухвали Апеляційного суду Києва вже сплив і не діє.

У свою чергу представники державного обвинувачення наголосили у засіданні, що таке клопотання є необгрунтованим і немає жодних підстав для зміни запобіжного заходу В.Шапакіну.

Колегія суддів, заслухавши думки учасників процесу, відмовила захисту В.Шапакіна у поверненні 6,4 млн грн застави.

Нагадаємо, Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт щодо О.Корнійця, В.Шапакіна і В.Гібаленка. Зокрема, О.Корнійця підозрюють у вчинені злочину передбаченого за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч.1 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) КК України, В.Шапакіна за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України та В.Гібаленка за ч.5 ст.27, ч.4 ст.368 КК України.

В.Шапакін і О.Корнієць були затримані 5 липня минулого року в результаті спецоперації СБУ і Генпрокуратури.

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для В.Шапакіна і О.Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив О.Корнійця і В.Шапакіна.

Другие новости