ПоддержатьУкраїнська

Суддю господарського суду Києва можуть посадити на 12 років за хабарництво

StopCor
StopCor

StopCor

Суддю господарського суду Києва можуть посадити на 12 років за хабарництво

Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно судді господарського суду Києва. Про це інформують у прес-службі ГПУ.

До Шевченківського районного суду міста Києва було скеровано обвинувальний акт стосовно судді господарського суду м. Києва та адвокатів за підозрою у вчиненні ними кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство), ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Як вдалося встановити слідству, у період з липня до грудня 2014 року суддя за посібництва адвокатів неодноразово одержувала хабарі у сумах: 6 тис. дол. США, 21 тис. дол. США та 45 тис. дол. США, за постановлення рішень суду на користь заявників у кримінальному провадженні.

Санкція інкримінованої статті (ч.4 ст.368 КК України) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости