ПоддержатьУкраїнська

Сусіди поскаржилися на бруд і підкидання сміття з дому міністра екології

StopCor
StopCor

StopCor

Сусіди поскаржилися на бруд і підкидання сміття з дому міністра екології

Міністр екології України Остап Семерак володіє апартаментами в елітному будинку, який прославився серед сусідів своєю неохайністю і недбалим ставленням до сміття. Мешканці цієї багатоповерхівки не тільки не сортують свої відходи, але підкидають їх сусіднім будинкам.

Сусіди поскаржилися на бруд і підкидання сміття з дому міністра екології

Новину повідомляє "Преса України".

Україна досі не має затвердженої стратегії поведінки зі сміттям. За словами міністра екології Остапа Семерака, зараз пишеться стратегія, якої не було 25 років.

Майже підготували – це означає, що до сих пір немає відповіді, яким шляхом піде Україна – подальше поховання, застаріле спалювання або сортування. Невизначеність переслідує також і міністра. Семерак на робочому місці сортує сміття, проте вдома не виходить.

У Києві на вулиці Підвисоцького, 6, де в старій багатоповерхівці, згідно з декларацією, у міністра є квартира на 52 квадратних метра. Сусіди скаржаться на бруд і не пам'ятають, коли востаннє тут бачили Семерака. Найчастіше його зустрічають в житловому комплексі преміум-класу на Печерську, де у нього теж задекларовані елітні квадратні метри.

Місцеві жителі навіть не завжди доносять сміття до своїх контейнерів, тому що підкидають власний непотріб в каналізацію іншого будинку. Про сортування мова не йде взагалі, скаржиться голова ОСББ.

Однак слід зазначити, що ОСББ, ЖЕК або навіть власник приватного будинку можуть звернутися і підписати угоду з сортувально-переробною кампанією. У столиці для цього є вибір, але в цілому на 42 мільйони їх близько 100, що вкрай мало. Однак бізнес швидко підтягнеться, як тільки сортування стане масовим і звичним для українців.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України спільно з Львівською ОДА та місцевими органами самоврядування Львівщини знайшли рішення проблеми утилізації "львівського сміття". Поки Львівська міськрада буде обирати спосіб утилізації відходів, що утворюються в місті, сміття буде вивозитися та утилізуватися на полігони інших міст регіону.

Другие новости