ПоддержатьУкраїнська

У Броварах "СтопКор" упіймав чиновників міськради на порушеннях під час тендеру на будівництво стадіону

StopCor
StopCor

StopCor

У Броварах 'СтопКор' упіймав чиновників міськради на порушеннях під час тендеру на будівництво стадіону

Активісти броварського осередку «Стоп корупції» зафіксували порушення з боку тендерного комітету Відділу капітального будівництва Броварської міської ради під час відбору виконавця робіт з будівництва футбольного стадіону в парку «Перемога». Подробиці голова представництва Роман Сімутін виклав у зверненні до начальника Північного офісу Держаудитслужби України Олександра Карабанова.

«Під час проведення тендеру посадовці порушили низку процедур. Зокрема, фірма, яка в результаті отримала перемогу і замовлення на виконання робіт, не надала відповідного підтвердження про аналогічний досвід та  професійну кваліфікацію працівників.

Учасником надано довідку, в якій не перераховані вимоги, встановлені замовником, а прописані лише в загальному вигляді, що не дає можливості перевірити, на скільки якісні матеріали планує використовувати переможець. Між іншим, не надано прайс-листи, паспорти, інформацію про виробника (постачальника) тощо», – зазначили представники броварського осередку «Стоп корупції».

«Окрім того, за нашою інформацією компанії, які брали участь у тендері, між собою пов’язані, «Укртеплобудіндустрія» має ознаки фіктивної компанії, наприклад, сотні сумнівних зв’язків, підробила дані щодо наявності працівників і явно не має можливості виконати дані роботи. Це так звана «бульбашка». Роботи, можливо, виконають посередники, але податки до бюджету не сплатять, бо кошти розійдуться по фіктивних компаніях і підтвердженням цьому є десятки відкритих кримінальних проваджень. Щодо ТОВ «Стандрат», то документи вони підготували 27.05, а тендер був огоошений 31.05. Яким чином вони дізналися про закупівлю? Явна змова учасників із посадовими особами», – зауважили у «СтопКорі».

Також за даними активістів, замовник встановив дискримінаційні вимоги для учасників.

«В тендерній документації у Пункті про строк виконання робіт чітко визначено – листопад 2017 року. Предмет закупівлі – «Будівництво футбольного стадіону в парку «Перемога» м. Бровари Київської області (Будівельні роботи) (код ДК 021:‪2015 - 45212000-6 Будівництво закладів дозвілля, спортивних, культурних закладів, закладів тимчасового розміщення та ресторанів)» за своєю специфікою вимагає комплексного підходу, певного часу на виконання робіт та спеціальних технічних  можливостей компанії, яка буде виконувати роботи. Враховуючи дані факти та розмір бюджетного фінансування, виділеного Замовнику на 2017 рік, стає зрозуміло, що виконати роботи у встановлені строки не можливо. Тому 27.12.2017 була підписана Додаткова угода№ 1 до Договору № 42/2017 від 17.07.2017, дію договору продовжено до 31 грудня 2018 року. Встановлення завідомо не реальних строків обмежує сумлінну конкуренцію серед учасників та недискримінацію учасників.

Рішення тендерного комітету Відділу капітального будівництва Броварської міської ради про обрання переможцем ТОВ «Укртеплобудіндустрія» є не обґрунтованим та викликає сумніви стосовно виконання договору та подальшу співпрацю.

Оскільки Замовником торги не було скасовано, це призвело до порушень процедури відкритих торгів, недобросовісної конкуренції серед учасників та дискримінаційного підходу до розгляду та оцінки тендерних пропозицій учасників процедур закупівель (пропозиції, які не відповідають умовам тендерної документації, допускаються до аукціону та визнаються переможцем торгів, а інші, що також не відповідають, були відхилені)», – додали стопкорівці у зверненні до Держаудитслужби.

Другие новости