ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" у ході рейду з Укртрансбезпекою зафіксував численні факти порушень ваги серед перевізників на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' у ході рейду з Укртрансбезпекою зафіксував численні факти порушень ваги серед перевізників на Київщині

Активісти «Стоп корупції» спільно з представниками Укртрансбезпеки та поліцією зафіксували факти порушень перевантажень серед вантажівок у районі села Погреби у Броварському районі Київської області. Про результати рейду у своєму Фейсбуці повідомив координатор «СтопКору» Роман Бочкала.

«Це вже ні для кого не секрет. Українські дороги розбиті. Бо геть неправильно експлуатуються. Сьогодні це вкотре підтвердилось. Поставили ваги у Броварському районі біля села Погреби. Мешканці постійно скаржаться, що видобувачі піску розбивають дорожнє покриття своїми фурами. Про це навіть писала Ірина Геращенко. Спеціалісти Укртрансбезпеки разом з патрульною поліцією в присутності активістів ГО «Стоп корупції», зафіксували страшну картину.

Кожен самоскид їхав з перенавантаженням. Кожен! 10-20 тонн «зверху» для них норма! Деякі, побачивши ваги, розверталися та поверталися на кар’єр. А знаєте, в чому найбільша печалька цієї історії? Мізерні штрафи. В середньому 1-2 тис. грн. Це навіть не смішно. Бо завтра вони знову поїдуть. І післязавтра теж. Ми ж не можемо стояти там вічно. А от якби штраф був 100 000 гривень за фуру. А краще – дорівнював би сумі завданих збитків – тоді б бажання порушувати норми зникло. Ще як варіант – виводити з обороту транспортні засоби рецидивістів. Впіймали вдруге – червона картка. Більше на цьому самоскиді не можна перевозити пісок чи інші насипні вантажі. До побачення! Металолом. Інакше все це маячня!

Доки будуть існуючі такси – не допоможуть ні ваги, ні заклики прем’єра, ні тиск громадськості. Безвідповідальні перевізники будуть продовжувати знущатись з нас з вами. Зашивати крихітні штрафи у собівартість. Ми будемо ремонтувати колеса, проклинати їх у Фейсбуці. А вони будуть заробляти. Отаке життя – біль. Потрібні термінові зміни законодавства. Інакше найбільші в історії країни видатки на дороги стануть найбільшим розчаруванням», – зазначив координатор проекту у соцмережі.

https://www.facebook.com/bochkala/posts/1836469033072144

Другие новости