ПоддержатьУкраїнська

У Держлісагентстві України пообіцяли "СтопКору" перевірити роботу керівників держлісгоспів

StopCor
StopCor

StopCor

У Держлісагентстві України пообіцяли 'СтопКору' перевірити роботу керівників держлісгоспів

Заступник голови Держлісагентства України Володимир Бондар пообіцяв перевірити роботу керівників державних підприємств лісового господарства. Про це він заявив під час спілкування з активістами «Стоп корупції». 

У Держлісагентстві України пообіцяли ''СтопКору'' перевірити роботу керівників держлісгоспів

«Ми озвучили заступникові керівника Держлісагентства України запитання він юристів проекту і наших регіональних осередків. В основному Бондар знімає із себе відповідальність за порушення в роботі лісової галузі. Проте нам вдалося досягти конструктиву. Ми домовились, що будемо повідомляти його про порушення, а він буде максимально реагувати – проводити перевірки щодо керівників державних підприємств лісового господарства та частково їхньої господарської діяльності. Взагалі, зустріч була конструктивною і керівник Держлісагентства підтримав ініціативу щодо спільної співпраці», – розповіли активісти «Стоп корупції».

У Держлісагентстві України пообіцяли ''СтопКору'' перевірити роботу керівників держлісгоспів

Нагадаємо, активісти «Стоп корупції» раніше проводили акцію протесту під стінами Держлісагентства проти масового знищення українського лісу та тотальної корупції у лісовій галузі. Під агентство представники проекту принесли бензопилу, тирсу та валюту.

«Нелегальна вирубка лісу в Україні досягла критичного рівня: знищено третину лісу. Площа незаконної вирубки склала 26 тис. куб. м лісів у 2017 році, а завдані державі збитки оцінюються в 157,5 млн грн. Чому Держлісагентство залишається бездіяльним? Невже чиновники не бачать розкрадання? Чи корупція робить їх сліпими? За 2017 рік зафіксовано більш як 3500 випадків хабарництва працівників лісових господарств!», – зазначили організатори акції.

У Держлісагентстві України пообіцяли ''СтопКору'' перевірити роботу керівників держлісгоспів

Активісти «Стоп корупції» закликали заступника керівника відомства Бондаря зупинити хабарництво у лісовій галузі.

«Лісагентство не може зберегти не тільки цінний ліс, а й цінні кадри! На керівні посади призначають осіб без профільної освіти, людей  з кримінальним минулим або пенсіонерів силових структур. Натомість фахівців у лісовій галузі безпідставно звільняють. У 2017 році під різними приводами звільнено понад 3000 кваліфікованих працівників.

Геть непрофесіоналів-хабарників з лісгоспів!

Нефаховість керівного складу лісової галузі доводить факт невмілого використання ресурсів. У 2017 році в Державному бюджеті передбачено 25 млн грн для ведення лісового господарства, які через недбалість керівництва Держлісагентства не використані та повернуті до бюджету», – додали учасники акції зі «Стоп корупції».

Другие новости