ПоддержатьУкраїнська

У Донецьку ліквідували терориста "Гіві"

StopCor
StopCor

StopCor

У Донецьку ліквідували терориста 'Гіві'

Зранку, 8 лютого, стало відомо про те, що лідер бандформування "Сомалі" Михайло Толстих із позивним "Гіві" був застрелений своєму офісі у Донецьку. Першим про це повідомив Ігор Стрєлков-Гіркін, а за кілька хвилин інформацію підтвердили в "ДНР".

Новину передає "Преса України".

Стрєлков спочатку обережно про це написав у своєму блозі, проте швидко інформація підтвердилась. Поки жодних деталей про інцидент немає.

"Нібито, підірваний кабінет "Гіві" разом з власником. Імовірно - потрапляння снаряда РПО "Шмєль", – повідомив Стрєлков.

За кілька хвилин офіційно цю інформацію підтвердили ряд інформаційних ресурсів так званої "ДНР". Зауважимо, що понад тиждень тому у  ЗМІ з'являлась інформація про поранення Толстих "Гіві" в результаті сутичок на фронті. Бойовик, зокрема, і сам її підтверджував.

"Сьогодні о 06:12, в результаті терористичного акту загинув Герой ДНР, командир батальйону "Сомалі" полковник Михайло Товстих, відомий як "Гіві". Це продовження терористичної війни, розпочатої київською хунтою проти Донбасу", – заявили у "оперативному командуванні ДНР".

Інцидент, судячи із заяв представників "ДНР", назвали терактом. Зараз місці теракту працює слідча група.

В Україні вже з'явились перші коментарі інциденту. Зокрема, таку подію журналіст Юрій Бутусов назвав черговою перемогою України у війні на Донбасі.

Нагадаємо, на початку лютого Гіві, заявляв, що дійсно отримав поранення у боях під Авдіївкою. Окрім того, він скаржився на втрати у "Сомалі".

Другие новости