ПоддержатьУкраїнська

У Хмельницькому затримали спільника поліцейського-корупціонера

StopCor
StopCor

StopCor

У Хмельницькому затримали спільника поліцейського-корупціонера

У спільника правоохоронця-хабарника вилучили 800 доларів США, які, за версією слідства, вимагав і отримав т.в.о. заступника начальника Зарічанського відділення поліції Хмельницького відділу поліції ГУ НПУ у Хмельницькій області. Про це журналістам стало відомо із поінформованого джерела у правоохоронних органах.

Наразі правоохоронці проводять обшуки і готують документи для оголошення підозри у вчиненні кримінального злочину всім учасникам групи.

Нагадаємо, вчора, 24 квітня, оперативники Управління внутрішньої безпеки поліції спільно с СБУ та прокуратурою затримали тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника районного відділення поліції в Хмельницькій області та одного посередника.

Як стверджує слідство, посадовець через посередників вимагав неправомірну вигоду від хмельничанки за непритягнення її до кримінальної відповідальності. Посадовець намагався звинуватити жінку у крадіжці, хоча всі докази у справі вказували на те, що вона не вчиняла цього злочину. Жінка звернулася до Управління внутрішньої безпеки Нацполіції у Хмельницькій області. Правоохоронці задокументували неправомірні дії поліцейського. Гроші чоловік отримував у два етапи. Під час передачі другої частини хабара посадовця було затримано разом з його посередником.

А сьогодні вранці, 25 квітня, оперативники затримали ще одного учасника, якому вчора, після отримання неправомірної винагороди встиг передати гроші хабарник-правоохоронець. За попередньою інформацією, спільники правоохоронця вже мали проблеми із законом.

Як повідомляють у ГУНПУ у Хмельницькій області, за цим фактом розслідується кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.

За рішенням суду, двоє підозрюваних перебувають в ІТТ Хмельницького району. Ще стосовно одного затриманого рішення мають прийняти сьогодні, 25 квітня.

Правоохоронці та прокуратура області готують документи для оголошення підозри громадянам у вчиненні кримінального злочину.

Другие новости