ПоддержатьУкраїнська

У Київській облраді підтримали ініціативу "СтопКору" щодо контролю за перевантаженням ваговозів

StopCor
StopCor

StopCor

У Київській облраді підтримали ініціативу 'СтопКору' щодо контролю за перевантаженням ваговозів

Київська обласна рада візьме питання щодо недопущення перевантаження ваговозів, що призводить до руйнування доріг в області, під особистий контроль. В ОДА готові співпрацювати з активістами "Стоп корупції" та вживати відповідних заходів разом.

Про це на своїй сторінці у соцмережі написала голова Київської обласної ради Ганна Старикова. У такий спосіб чиновниця відреагувала на пост координатора проекту Романа Бочкали.

"Закликаємо всіх мерів, голів сільрад приймати відповідні рішення щодо посилення контролю над рухом вантажівок, які, знищуючи дороги, перевозять вантаж значно більший дозволених нормативів!!! А за це, в кінцевому результаті, платять знову-таки наші мешканці через податки!!!", – написала Старикова у своєму Фейсбуці.

"Існують чіткі нормативи щодо гранично допустимої ваги на дорогах місцевого значення і трасах. Заради експерименту ми поставили ваги на виїзді з одного піщаного кар'єра. Результати вразили. Замість дозволених 24 тонн, машини важили по 50-60 тонн. Як з'ясувалось, Автодор та поліція за це не відповідають. Питання у компетенції Держслужби з питань безпеки на транспорті.

Довідались ми також про "такси". За гроші можна перемістити вантажі будь-якої ваги. І плювати, що дороги потім як після бомбування. Будемо це зупиняти. Ініціатива виключно громадська. Долучитись можуть усі охочі. Поки що будемо контролювати Київську область. Будемо контролювати нечесних перевізників та чиновників, які закривають очі в обмін на зелені папірці", написав координатор "Стоп корупції" – Роман Бочкала на своєму Фейсбуці.

Нагадаємо, активісти "Стоп корупції" провели громадський моніторинг за перевищенням вантажопідйомності авто перевізниками. За даними активістів, водії подекуди удвічі перевищують норми, у результаті перезавантажені ваговози розбивають асфальтове покриття на дорогах місцевого значення.

Активісти "Стоп корупції" взяли в оренду ваги та провели контрольне зважування машин при виїзді з точки видобутку піску у селі Пухівка на Київщині. В "Укравтодорі" підтримали ініціативу стопкорівців та зізнались, що не мають матеріальних та технічних можливостей контролювати усі об'єкти у столиці та області.

Другие новости