ПоддержатьУкраїнська

У Краматорську в кафе виявили шпигунські засоби

StopCor
StopCor

StopCor

У Краматорську в кафе виявили шпигунські засоби

Співробітники Служби безпеки України вилучили комплекс спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, встановлений в одному з громадських закладів Краматорська.

У прес-центрі СБ України розповіли, що для обшуку приміщення кафе правоохоронці мали санкцію. У ході обшуку оперативники спецслужби виявили в закладі приховані мініатюрні відеокамери та мікрофони. Техніка була підключена до вмонтованого в одну зі стін будівлі відеореєстратора. За допомогою цієї спецтехніки невідомі зловмисники транслювали все відзняте та записане через мережу Інтернет.

У прес-центрі СБ України розповіли, що це кафе часто відвідували військовослужбовці сил антитерористичної операції. Зловмисники за допомогою спецтехніки записували розмови АТОвців та передавали дані бойовикам самопроголошеної "Донецької народної республіки".

"Оперативники СБ України перевіряють можливу причетність керівництва та персоналу закладу до монтажу обладнання. Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 359 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії", – відзначили в спецслужбі.

Нагадаємо, бойовика так званої "ДНР", який мав здійснити низку терактів та диверсій, затримала на Харківщині Служба безпеки України.

Другие новости