ПоддержатьУкраїнська

У лікарняну палату до журналіста "СтопКору" з Марганця "підселили" брата скандального депутата Бондаренка

StopCor
StopCor

StopCor

У лікарняну палату до журналіста 'СтопКору' з Марганця 'підселили' брата скандального депутата Бондаренка

У палату Марганецької міської лікарні, де після нападу невідомого на стаціонарному лікуванні перебуває журналіст "СтопКору" Володимир Садиков, поклали брата депутата Марганецької міської ради Олександра Бондаренка – Віталія. У такому "підселенні" журналіст вбачає відверту провокацію та спробу залякування.

Про це Володимир Садиков написав у соцмережі та виклав фото свого сусіда по палаті.

"У мою палату поселили "чорта", так його називають марганчани, а якщо точніше – Віталія Бондаренка, того самого, який у травні минулого року розбив відеокамеру проекту під час зйомок сюжету Лілії Ткачук про сміттєву мафію. Виникає запитання: для чого? Для психологічного тиску чи просто відлежатись у лікарні, щоб уникнути найближчого судового засідання за фактом нападу на знімальну групу "СтопКору", – написав журналіст "Стоп корупції" Володимир Садиков у соцмережі.

Нагадаємо, на власного кореспондента "СтопКору" у Марганці Володимира Садикова напала невідома особа. Зловмисник напав на чоловіка зі спини, коли той підходив до дружини та дитини. Журналіст із численними травмами перебуває у міській лікарні. Подробиці повідомили у марганецькому осередку "Стоп корупції".

"Напад на нашого колегу журналіста Володимира Садикова стався у середмісті Марганця біля фонтану, неподалік від центрального універмагу. Невідомий напав та побив журналіста ІА "Стоп корупції" Володимира Садикова, коли той підходив до дружини з дитиною. Напад здійснили дуже підло – ззаду. У результаті побиття журналіст отримав передам у журналіста перенісся, струс мозку та численні синці й забої.

Усе це відбулось після низки викривальних розслідувань корупційних діянь міського голови Олени Жадько та депутата міськради Олександра Бондаренка. Ми пов'язуємо напад із професійною діяльністю Володимира. Напевно, комусь із корупціонерів дуже наступили на "хвіст". Наразі журналіст перебуває у міській лікарні", – нагадали у марганецькому осередку "Стоп корупції".

Додамо, що 25 квітня представники всіх осередків ГО "Стоп корупції" у рамках антикорупційного рейду приїхали у Марганець. Стопкорівці вимагали міського голову Олену Жадько, очільників місцевої поліції, прокуратури та скандального депутата міської ради Олександра Бондаренка припинити тиск та переслідування громадських активістів.

Нагадаємо, депутат Марганецької міської ради Олександр Бондаренко та його брат Віталій були героями розслідувань журналістів "СтопКору".

Так, під час зйомок сюжету про сміттєву мафію у травні 2016 року у Марганці на Дніпропетровщині на знімальну групу "СтопКору" накинувся брат місцевого депутата Олександра Бондаренка – Віталій.

Під час розслідування журналісти з'ясували, що мер міста доручила вивезення сміття приватній фірмі. За умовами конкурсу, який провели з порушеннями, непотріб мали вивозити за межі міста – до Нікополя. На ділі – відходи складують у самому Марганці на закритому полігоні. Фірма "Тандем транс сервіс", яка за сумнівних умов виграла конкурс, пов'язана із депутатом місцевої ради, головою однієї з політичних сил та поплічником очільниці міста – Олександром Бондаренко.

Окрім того, пізніше Бондаренко погрожував колезі "СтопКору" місцевому журналісту Володимиру Садикову. Місцеві правоохоронці, на думку активістів "СтопКору", усіляко блокують розслідування справ про злочинні дії політика і спускають їх на гальмах.

Другие новости