ПоддержатьУкраїнська

У Львові затримали посібницю-пропагандистку терористів

StopCor
StopCor

StopCor

У Львові затримали посібницю-пропагандистку терористів

Співробітники Служби безпеки України викрили у Львові адміністратора проросійських спільнот у соцмережах. Зловмисниця поширювала російську пропаганду в Мережі.

У прес-центрі СБ України розповіли, що пропагандистка створила фейкові облікові записи та адмініструвала групи антиукраїнської спрямованості, де розповсюджувались матеріали, що дискредитують українську державу. Там же й пропагувалися ідеї створення так званої "Новоросії".

Також сепаратистка організувала в Мережі збір допомоги бойовикам самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". А російські куратори отримували від зловмисниці суспільно-політичну та соціальну ситуацію на Львівщині.

"Під час обшуків співробітники спецслужби вилучили комп'ютерну техніку із доказами її протиправної діяльності. Відкрито кримінальне провадження за частини 1 статті 110 Кримінального кодексу України – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України. Тривають оперативно-слідчі дії", – зазначили в прес-центрі спецслужби.

Раніше співробітники Служби безпеки України затримали у Дніпрі місцевого мешканця, який вів активну антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах.

Нагадаємо, Служба безпеки України відреагувала на отримання російським актором Іваном Охлобистіним "паспорта" самопроголошеної "ДНР". Нового "громадянина республіки" звинуватили у тероризмі та відкрили проти нього кримінальне провадження.

Другие новости