ПоддержатьУкраїнська

У Маріуполі пам'ятник сталевару одягнули в національну вишиванку

StopCor
StopCor

StopCor

У Маріуполі пам'ятник сталевару одягнули в національну вишиванку

Маріупольський пам'ятник сталевару одягли в українську вишиванку. Таким чином активісти міста відзначили ювілей місцевого металургійного підприємства.

Новину повідомляє "Преса України".

https://youtu.be/72JNvcf5LTs

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча в цьому році відзначає 120-річчя від дня створення. Молодіжна організація при підприємстві вирішила прикрасити пам'ятник сталевару в честь цієї дати.

"Наш сталевар, і наш комбінат в цілому, не тільки стоїть на сторожі приборканого металу, але і стоїть на кордоні між вогнем і миром, уособлює собою флагмана металургії України – комбінат ім. Ілліча. Сталевар у вишиванці символізує, що він працює не тільки на благо економіки нашої країни, але і є справжнім патріотом", – прокоментував представник молодіжної організації комбінату ім. Ілліча Андрій Степаненко.

Ветерани комбінату спільно з працівниками приватних підприємств міста взялися за виготовлення виробу. Це виявилося не так просто, адже з пам'ятника довелося знімати мірки в морозну погоду. У цьому ініціаторам акції допоміг геодезист, а матеріали профінансували спонсори. На створення вишиванки пішло 6 днів і 50 хвилин - щоб "одягнути" її за допомогою мотузок на сталевара.

Нагадаємо, 24 серпня на честь святкування Дня Незалежності України скульптуру "Пісяючого хлопчика" в Брюсселі одягнули в костюм князя Київської Русі. Окремі користувачі мережі висміяли таку акцію, адже розгледіли в ній свого роду знущання з прапора України, який висів під скульптурою.

Другие новости