ПоддержатьУкраїнська

У Полтаві вандали намагалися підпалити стелу героям АТО

StopCor
StopCor

StopCor

У Полтаві вандали намагалися підпалити стелу героям АТО

Невідомі зловмисники спробували підпалити стелу героям АТО та меморіал слави загиблим на Майдані поблизу будівлі обласної держадміністрації Полтави. На місці події побували правоохоронці, які дослідили сліди горіння.

Новину повідомляє "Преса України".

За повідомленням місцевих ЗМІ, сліди підпалу помітила жінка, яка доглядає за квітами біля меморіалу. Припускають, вінки спалахнули через запалені лампадки. У Полтаві не раз пошкоджували меморіальні таблички загиблим учасникам АТО. Досі нікого не знайшли та не покарали.

"Мене вразило те, що це будівля обласної адміністрації й тут є черговий пост міліції. І вони ніяк на це не зреагували. Тобто це відбулося серед білого дня", – зазначає мешканка Полтави Ірина Іванов.

"Ми обурені відношенням полтавської влади до пам'яті тих громадян, які віддали своє життя за нашу українську державу. Ми обурені, що уже майже рік не названі та не покарані ті винуватці сплюндрування п'яти меморіальних дощок в пам'ять бійців Збройних сил України... Це не випадковість якась. І це залишається абсолютно не покараним", – додала мешканка Полтави Ніна Кирпотіна.

Нагадаємо, черговий інцидент з проявом антиукраїнських настроїв стався у Кривому Розі. Невідомі біля стели Героям Небесної сотні спробували спалити прапор та переломити табличку з написом "Героям Слава!".

Другие новости