ПоддержатьУкраїнська

У Росії прихильникам Правого сектору погрожують ув'язненням

StopCor
StopCor

StopCor

У Росії прихильникам Правого сектору погрожують ув'язненням

Слідчий комітет РФ порушив кримінальні справи проти п'яти російських громадян, які підтримали Майдан і "Правий сектор". Іншим росіянам, які підтримують організацію, також пригрозили покаранням.

Новину повідомила в.о. керівника управління взаємодії із засобами масової інформації відомства Світлана Петренко.

Росіянам Ігорю Чудінову, Геннадію Хамраєву, Георгію Стоцькому, Роману Стрігункову й Олександру Валову загрожує кримінальна відповідальність на їх Батьківщині – в Росії. Там слідчі побачили в їх діях порушення першої й другої статей 282.2 КК РФ – "Керівництво діяльністю екстремістської організації та участь в ній". Такою організацією в Росії вважається "Правий сектор".

Російські слідчі встановили, що ці росіяни в різний час покинули російську територію і, прибувши в Україну, вступили тут до лав "ПС". У складі окремих підрозділів двоє з них нібито воювали на Донбасі проти "мирного населення ЛДНР". Двоє інших нібито брали участь в масових акціях, організованих "Правим сектором", а також в пропаганді його ідей.

"За даними слідства, всі п'ятеро росіян підтримують радикальні погляди, а також ідеї фашизму і націоналізму", - уточнила Петренко.

За її словами, СК РФ продовжить роботу в цьому напрямку. У той же час там застерегли інших росіян про підтримку "ПС". Кажуть, що приховати свої дії їм не вдасться і їх спіткає покарання.

"Відомості про їх вилазки рано чи пізно стануть відомі російським правоохоронним органам, а залучення до кримінальної відповідальності за подібні діяння - це лише питання часу", - пригрозила представник правоохоронного відомства Росії. 

Другие новости