ПоддержатьУкраїнська

У СБУ переконані, що готові протистояти кібератакам і корупції

StopCor
StopCor

StopCor

У СБУ переконані, що готові протистояти кібератакам і корупції

Співробітники Служби безпеки України навчилися відбивати хакерські атаки й цілком здатні запобігти терористичним актам на території країни.

Таку заяву під час свого інтерв'ю на одному з українських телеканалів зробив екс-керівник головного управління СБУ (2014-2015) Василь Вовк.

На питання журналіста про те, чи зможуть працівники СБУ достатньо якісно протистояти кібератакам, він відповів, що загроза хакерських атак для країни існує з 2014 року, так само як і загроза проведення терористичних актів. Вовк переконаний, що за цей час співробітники Служби безпеки України навчили відбивати кібератаки, хоча така загроза все ще залишається.

Разом з тим він переконаний, що українські спецслужби ґрунтовно підготовлені до того, щоб запобігати терористичним актам на території країни, а також припиняти роботу диверсійних груп.

Він пояснив, що в країні існує дуже серйозна корупція, від якої потерпають життєво важливі об'єкти інфраструктури. Також в державі складна економічна ситуація через війну, від чого виходить загроза техногенних катастроф.

"Не хотілося б, щоб їх підміняли диверсіями й терактами. Але я можу відповідально заявити, що у відношенні терористичних і диверсійних загроз, СБУ готова дати відсіч і зупинити їх на стадії підготовки", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко попередив про загрози здійснення терористичних актів на вкрай важливих для країни інфраструктурних об'єктах.

Другие новости

СБУ сообщила о подозрении оккупантам, использовавшим украинцев для создания миграционного кризиса в ЕС

СБУ сообщила о подозрении оккупантам, использовавшим украинцев для создания миграционного кризиса в ЕС

Злоумышленники организовали принудительные вывозы жителей временно захваченной части территории Запорожья в Ростовскую область, а затем – на северо-западную границу России с Латвией.