ПоддержатьУкраїнська

У штабі АТО повідомили про ескалацію конфлікту на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

У штабі АТО повідомили про ескалацію конфлікту на Донбасі

Збройні бандформування терористів на Донбасі за добу, 22 травня, 59 разів порушили режим тиші. При цьому в окремих секторах спостерігається загострення, відзначають в штабі. Поранено четверо українських бійців.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО, передає "Преса України".

"Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, з частковими ознаками ескалації на окремих ділянках лінії зіткнення. Підрозділи російсько-терористичних військ продовжують обстрілювати підрозділи ЗС України уздовж всієї лінії розмежування. Упродовж минулої доби зафіксовано 59 фактів недотримання бойовиками режиму припинення вогню", – йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у вівторок вранці.

На Приморському напрямку незаконні збройні формування 29 разів застосовували зброю проти українських військових. У понеділок ввечері бойовики випустили майже три десятки 120-мм мін по українських позиціях поблизу Павлополя. Біля Красногорівки НЗФ відкривали вогонь з мінометів калібру 82-мм. У той же час, під вогонь бойовиків зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів різних модифікацій потрапили укріплення сил АТО поблизу Широкиного, Тарамчука і північніше – біля Мар'їнки.

На Донецькому напрямку 21 раз протягом минулої доби НЗФ порушували тишу на цій ділянці фронту. Увечері в понеділок позиції ЗСУ в районі Опитного були обстріляні з РСЗВ "Град". Попередньо зафіксовано наслідки прильоту 15 реактивних снарядів від цієї артилерійської системи. Крім того, ситуація залишається складною і в південному і східному передмісті Авдіївки, де бойовики вночі інтенсивно обстрілювали укріплення ЗСУ з мінометів калібру 120 і 82-мм, а також стрілецької зброї та гранатометів. З 120-мм мінометів НЗФ вели вогонь і біля Невельського. З озброєння БМП били по українських опорних пунктах під Зайцевим.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 фактів використання бойовиками зброї. Увечері в сторону українських позицій під Малиновим НЗФ відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів. А в районі Валуйського, Станиці Луганської та Дінця – зі стрілецької зброї.

Нагадаємо, після оголошення безвізу з ЄС для України працівники міграційних служб відзначають різке зростання випадків, коли біометричні паспорти оформляють жителі окупованих територій. Фактично кожен третій документ, оснащений чіпом для проїзду в ЄС без віз, належить жителю ОРДЛО.

Другие новости