ПоддержатьУкраїнська

У Сумах наркокур'єр намагався підкупити прикордонників хабарем у 1000 дол.

StopCor
StopCor

StopCor

У Сумах наркокур'єр намагався підкупити прикордонників хабарем у 1000 дол.

Наркокур'єр з канабісом був спійманий при перетині українсько-російського кордону.

В пункті пропуску "Юнаківка", що на Сумщині, прикордонники виявили у громадянина України наркотичну речовину. Наш співвітчизник прибув у пункт пропуску на вихід з України у напрямку російського Курська близько 22:00, повідомляє Держприкордонслужба.

Під час проходження прикордонного контролю на запитання прикордонника про речі, які він переміщує через кордон, чоловік почав помітно нервувати, вийняв з сумки куртку, вдягнув її та намагався втекти від прикордонного наряду. Прикордонники відразу блокували втікача та затримали. Під час затримання чоловік вийняв з куртки пакунок та викинув його за межі внутрішньої огорожі пункту пропуску.

В ході проведення опитування чоловік зізнався правоохоронцям, що в пакунку, який він викинув, знаходилась речовина рослинного походження - канабіс, загальною вагою біля 400 грамів. В подальшому, з метою "залагодження питання", чоловік запропонував прикордонникам неправомірну винагороду в розмірі 1000 доларів США, на що охоронці кордону відповіли категоричною відмовою та викликали співробітників міліції.

Наразі 36-річного чоловіка разом з наркотичною речовиною передано співробітникам поліції. До компетентних правоохоронних органів направлені повідомлення про протиправні дії, що містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів), ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Другие новости