ПоддержатьУкраїнська

У Запоріжжі на хабарі попався податківець

StopCor
StopCor

StopCor

У Запоріжжі на хабарі попався податківець

Співробітник податкової інспеції міста був затриманий на хабарі у 154 тисячі гривень. Про це повідомляє прес-служби Національної поліції України.

"Під час проведення слідчо-оперативних заходів встановлено, що податківці створили нову і завуальовану схему вимагання та одержання неправомірної вигоди від приватних підприємців та юридичних осіб, які займаються вирощуванням сільськогосподарської продукції і роздрібною торгівлею. До злочинної діяльності керівники залучили посередником підприємця, на рахунок якого надходили кошти від директорів товариств. Готівкові посередник знімав у банківській установі та передавав їх зазначеним посадовим особам", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в грудні 2015 р. за непроведення податкових перевірок один із керівників відділу ДПІ за попередньою змовою зі своїм колегою вимагав від директора товариства неправомірну вигоду в розмірі 2% від обігу.

Зустріч директору працівник податкової інспекції призначив за місцем роботи і передав йому реквізити банківського рахунку. Директор вніс на рахунок посередника суму неправомірної вигоди у розмірі 154 тисяч. Щоб приховати реальну мету, в квитанції було вказано, що кошти сплачуються за нібито виконані роботи з ремонту складських приміщень.

Керівника відділу ДПІ затримали у службовому кабінеті під час отримання підтвердження сплати директором певної суми.

За час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронцями задокументовано отримання посадовими особами відділу ДПІ неправомірної вигоди на загальну суму понад 400 тисяч гривень.

Податківця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Другие новости