ПоддержатьУкраїнська

Уманські активісти створили осередок для протистояння корупції

StopCor
StopCor

StopCor

Уманські активісти створили осередок для протистояння корупції

В Умані відкрився офіційний осередок проекту "Стоп корупції". Фірмові футболки одягли волонтери, які багато років протистоять проявам корупції в Умані та районі. Очолила осередок правозахисниця Руслана Парфенова.

"Іноді в нас уже руки опускалися, здавалося, що корупція не переможна, - зізналася голова Уманського осередку Руслана Парфенова. – Але тепер, коли у нас є така підтримка, ми розуміємо, що ми не самі. І ми віримо, що зможемо разом навести лад у нашому рідному місті".

Руслана Парфенова дізналася про відкриття осередків "Стоп корупції" із соціальних мереж і одразу вирішила приєднатися до всеукраїнської організації.

"У нашій організації є кодекс честі. Якщо ти вдягнув фірмову футболку – ти не даєш і не береш хабарів!" - зазначив співзасновник ГО "Стоп корупції" правозахисник Богдан Хмельницький. Він повідомив про напрямки роботи організації та її осередків, напрацювання ефективних механізмів боротьби з корупцією від побутової до органів влади та окреслив механізм співпраці з іншими представництвами організації.

Уманські активісти створили осередок для протистояння корупції

Уманський актив "Стоп корупції" готує до підписання Меморандум із іншими громадськими організаціями та владою міста. Також хочуть залучати до роботи як волонтерів студентів юридичних вишів.

"Молоді спеціалісти набуватимуть досвіду роботи і водночас ми виховуватимемо нове покоління юристів, які боротимуться з корупцією", - зазначає голова осередку Руслана Парфенова.

Члени уманського осередку розповідали про корупцію в земельних питаннях, в судах і правоохоронних органах, в органах влади району та міста, в питаннях незаконного вирубування лісу і навіть у питаннях допомоги воїнам АТО.

"Ми вже багато років ходимо по колу і не можемо його розірвати", - бідкається уманська активістка Лія Музиченко.

Уманці також розповіли про перемоги, яких вже вдалося досягти, і подякували центральному штабу проекту за можливість приєднатися до команди досвідчених борців.

Офіс уманського осередку "Стоп корупції" працює за адресою: Черкаська область, м. Умань, вул. Леніна, 52, 1-й поверх.

Уманські активісти створили осередок для протистояння корупції

Другие новости