ПоддержатьУкраїнська

В МЗС України розповіли, як Росія показує готовність до повномасштабної війни

StopCor
StopCor

StopCor

В МЗС України розповіли, як Росія показує готовність до повномасштабної війни

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія намагається дестабілізувати ситуацію біля кордону. У такий спосіб РФ намагається показати готовність до повномасштабного російського вторгнення в Україну.

"Росія постійно тримає цю військову присутність. Вона намагається дестабілізувати ситуацію також вздовж кордону. Таким чином показуючи, що в будь-який момент російське вторгнення може набути більш масштабного характеру", – розповів він.

Також Клімкін розповів, що поки немає підстав для того, щоб організовувати зустріч у "нормандському форматі". Він не бачить причин для проведення переговорів, адже російська сторона блокує виконання Мінських угод.

"За роботою над дорожньою картою ми знаходимось значно далі від того, на що погоджувалась Росія під час саміту в Берліні, де було домовлено, що ми будемо послідовно працювати над дорожньою картою. Зараз російська сторона це послідовно блокує. Тому виходити на політичний рівень - рівень міністрів найближчі тижні - без того, щоб ми мали якусь позицію для обговорення, я таких шансів на сьогодні не бачу", - пояснив ситуацію глава МЗС України.

Раніше повідомлялось про ситуацію, яка склалась у зоні проведення АТО станом на 27.01.17.

Нагадаємо, позиція Москви в питанні виборів на Донбасі є примітивною оборудкою. Переговори в Нормандському форматі поки не намічаються через неготовність російської сторони бути конструктивною.

Другие новости