ПоддержатьУкраїнська

В Національній Асоціації Адвокатів подумають, що робити з адвокатами-поплічниками терористів

StopCor
StopCor

StopCor

В Національній Асоціації Адвокатів подумають, що робити з адвокатами-поплічниками терористів

Рада адвокатів України у червні розгляне питання про діяльність членів професійного об'єднання на території тимчасово окупованих територій.

Про це йдеться в офіційній відповіді Національної асоціації адвокатів на звернення "Стоп корупції".

"Фактично це означає, що ми викликали резонанс своїми сюжетами і порушили питання адвокатів-зрадників. Адже саме Асоціація адвокатів вирішує, хто має право на свідоцтво українського адвоката, а хто ні.

Я робив 2 сюжети про адвокатів з українськими свідоцтвами, які співпрацюють з терористами, окупантами, або ж навіть самі стали терористами. Та виявилося, що вони досі є у реєстрі українських адвокатів! Працюючи над сюжетами, "СтопКор" підготував звернення до асоціації адвокатів України з вимогою нарешті вирішити це питання. І ми дістали відповідь", - зазначив автор розслідування Артем Лагутенко.

Нагадаємо, що "СтопКор" під час журналістського розслідування викрив трьохсот адвокатів, які зраджують вітчизняне правосуддя на стороні псевдореспублік.

Журналіст Артем Лагутенко натрапив на реєстр із трьохсот правників, які зраджують українську Феміду на території самопроголошених республік ДНР і ЛНР.

Адвокати прислуговують владі захопників та фінансують терористів. Окрім того, вони склали присягу в окупованому Криму й дістали посади серед ватажків терористичної організації. Попри це Національна асоціація адвокатів не виключила жодного адвоката зі своїх лав. І, за даними "СтопКору", робить це свідомо.

Пізніше юристи "Стоп корупції" звернулися до голови Служби безпеки України Василя Грицака з повідомленням про вчинення злочину з боку окремих представників Національної асоціації України.

За даними правників, на території АР Крим та міста Севастополь і далі функціонує Єдиний реєстр адвокатів України, в регіоні проходить оплата адвокатами щорічних внесків, проводять конференції та підвищення кваліфікації.

У таких діях правників юристи "Стоп корупції" вбачають ознаки складу злочину, передбаченого статтею 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність та недоторканність України. Тож юристи закликають керівництво СБУ перевірити всі факти та вжити відповідних дій.

Другие новости