ПоддержатьУкраїнська

Поліція порушила кримінальне провадження через напад на журналісту в Марганці

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція порушила кримінальне провадження через напад на журналісту в Марганці

Поліція порушила кримінальне провадження через напад на журналістку "СтопКору" Лілію Ткачук у Марганці на Дніпропетровщині.

Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції України.

У поліції зазначили, що до Марганецького відділення поліції Нікопольського відділу поліції надійшло повідомлення про напад на знімальну групу "СтопКору".

"Заявниця розповіла, що близько 15 хвилин тому під час виконання професійних обов'язків чоловік перешкоджав її журналістській діяльності. Під час знімання він застосував фізичну силу, штовхав її та оператора з відеокамерою. Журналістка розповіла, що виконує редакційне завдання - висвітлює незаконні дії посадових осіб приватного підприємства, яке вивозить сміття у місті Марганці", – ідеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці встановлюють особу нападника. Інформацію про факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Водночас сама журналістка Лілія Ткачук розповіла, що під час зйомок у Марганці на знімальну групу "СтопКору" накинувся близький родич місцевого депутата, діяльність фірми якого розслідували журналісти.

"Коли чоловік побачив камеру, почав кричати, що проти знімання, а далі кулаком поцілив у камеру", – розповіла Ткачук. Вона уточнила, що ударом нападник пошкодив бленду на відеокамері.

Другие новости