ПоддержатьУкраїнська

В Україні розпочнеться виробництво потужної зброї для Туреччини

StopCor
StopCor

StopCor

В Україні розпочнеться виробництво потужної зброї для Туреччини

В Україні анонсували початок створення комплексів активного захисту "Заслін" і "Шершень". Нове потужне озброєння збиратимуть не для фронту, а для продажу. Купити його готова Туреччина.

Новину повідомляє "Преса України".

Сьогодні, 4 квітня, стало відомо, що на потужностях ДАХК "Артем" скоро стартує виробництво модулів для нових українських комплексів активного захисту "Заслін" і "Шершень". Останні будуть відправлені в країну, яка входить до списку з 20 найбагатших у світі, Туреччину. Раніше на міжнародній виставці "Зброя та безпека 2017" українська сторона підписала з турецькою компанією Aselsan експортний контракт на постачання комплексів.

Наразі на ДАХК "Артем" відбувається налагодження технологічної лінії. Також відомо, що електроніка для "Заслону" і "Шершня" буде встановлена на виробництві "МІКРОТЕК".

Директор Державного підприємства "Базовий центр критичних технологій "Мікротек" Сергій Швидкий заявив, що комплекси активного захисту встановлюватимуться на танки М60-А3 Sabra. Туреччина отримає перші постачання на початку квітня поточного року.

До слова, американський генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес заявив, що здивований політикою України, яка під час війни активно торгує власною зброєю і водночас просить її в інших країни, часто в якості подарунка.

Другие новости