ПоддержатьУкраїнська

В Умані зупинили будівництво на сумнозвісному ТОВ "Уманське ХПП"

StopCor
StopCor

StopCor

В Умані зупинили будівництво на сумнозвісному ТОВ 'Уманське ХПП'

Державна архітектурно-будівельна інспекція України спільно з Уманською міською інспекцією на вимогу ГО "Стоп корупції" провели держархбудконтроль, за результатами якого скасували реєстрацію декларації про початок будівельних робіт на скандальному об'єкті за адресою: м. Умань, вул. Старицького, 1. Відтак, дане будівництво сьогодні є незаконним.

Про це ідеться на офіційному сайті інспекції.

Зазначимо, що днями активісти "Стоп корупції" і журналісти "Очної ставки" спільно з інспекторами ДАБІ приїздили в Умань. Подробиці візиту нагадують журналісти "СтопКору".

"На сумнозвісне підприємство ми їхали з комісією ДАБІ з Києва. Там з керівництва нікого не застали і рушили до міського голови Умані. Після тривалих перемовин потерпіла сім'я сіла за стіл перемовин з міським керманичем, де сторони дійшли конструктивізму. Мер пообіцяв зібрати кошти на найближчу операцію для онучок загиблої жінки", – розповідають журналісти "СтопКору".

У ході перевірки інспектори з ДАБІ з'ясували, що дозвільні декларації на будівництво на території підприємства були зареєстровані через три місяці після трагедії, зазначають журналісти.

Нагадаємо, що 20 квітня 2016 р. в м. Умані на вул. Старицького, 1 на легковий автомобіль впав будівельний кран, унаслідок чого постраждали кілька осіб, в тому числі діти. Дане будівництво на той час було самочинним, оскільки Держархбудінспекція та її територіальні підрозділи не надавали забудовнику жодних дозвільних документів. У червні міська інспекція зареєструвала ТОВ "Уманське ХПП" декларацію про початок будівництва зерноприймального пункту за адресою вул. Старицького, 1.

Другие новости