ПоддержатьУкраїнська

В Уряді вирішили надати більше прав жінкам

StopCor
StopCor

StopCor

В Уряді вирішили надати більше прав жінкам

Вчора під головуванням віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулася нарада, під час якої розглянули стан реалізації Державної соціальної програми забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року та про розробку змін до Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 "Жінки, мир, безпека" на період до 2020 року. 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Урядовий портал.

Було обговорено питання щодо реформування системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, зокрема з питань гендерної рівності.

Крім того, важливий акцент зроблено на розробленні Національного плану дій з виконання прикінцевих зауважень до 8 періодичної доповіді України про виконання Конвенції ООН про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок (CEDAW) та затвердження регіональних планів заходів.

За результатами нарад було визначено орієнтовний перелік пунктів заключних зауважень комітету, зокрема, це:

– питання суду і доступу жінок до правосуддя;

– медіа і протидії гендерним стереотипам;

– тимчасові спеціальні заходи (квоти);

– гендерна рівність у зайнятості та професійній підготовці;

– збір даних і гендерна статистика;

– становище сільських жінок.

Робота з розробки сучасного проекту Національного плану дій здійснюється за підтримки та у співпраці з експертами проекту CEDAW in action, який реалізується UNWomen (ООН Жінки).

Другие новости