ПоддержатьУкраїнська

Загублений край – як губернатор Чернігівської області та його бізнес-партнери "кошмарять" селян

StopCor
StopCor

StopCor

Загублений край – як губернатор Чернігівської області та його бізнес-партнери 'кошмарять' селян

До рук журналістів «СтопКору» потрапило колективне звернення до губернатора Чернігівщини, під яким підписались десятки обурених мешканців села Іваниця, щодо конфлікту з директором аграрного підприємства «Нива-плюс» М. Щербиною. Проте голова Чернігівської області Валерій Куліч запевняє, що і слова не чув про конфлікт.  Тож або губернатор бреше, або навіть не читав листа, який написали пайовики «Ниви-плюс». До того ж подейкують, що пан Щербина є його бізнес-партнером.

І це ще не все! Селяни стверджують, що не лише писали, але й спілкувалися з Кулічем особисто. Віктор Калашник, громадський активіст с. Іваниця Ічнянського району розповів журналістам наступне: "Потім губернатор приїжджає у Качанівку, робіть фонд меценатів. Ми, 8 чоловік, їдемо туди, зустрічаємося з ним і кажемо: до яких пор ви будете прикривати Щербину? Він каже: я не прикриваю. Я кажу: прикриваєте, ви подивіться, що твориться у нас!".

Прості люди спромоглися самотужки відвоювати свою землю і скинути місцевого "царька", не дивлячись на те, що не отримали жодної підтримки від очільника області. Тим часом Валерій Куліч продовжує заробляти величезні статки, та не збирається займатися соціальною благодійністю. "Бізнес повинен бути бізнесом. Мета любого бізнесу – це заробляння коштів. Питання соціальної участі тієї чи іншої людини чи підприємства в структурі - це не має бути обов’язок, це має бути формування, скажемо так, свідомості. І людині, яка заробила якісь кошти, ніхто не має права казати, як вона їх має витрачати", – стверджує голова Чернігівської обласної державної адміністрації.

Тож хто це? Бізнесмен, який тримає в жебрацькому стані та в жаху багату область, чи це нове обличчя українського бізнесу?

Повний сюжет дивіться за посиланням

https://youtu.be/FgSefvo80uA

Другие новости