ПоддержатьУкраїнська

В зоні АТО нові втрати: троє українських військовослужбовців загинули

StopCor
StopCor

StopCor

В зоні АТО нові втрати: троє українських військовослужбовців загинули

У зоні АТО знову загострення: бойовики щосили б'ють з артилерії, мінометів, БТРів та інших видів озброєнь. У штабі нарахували 65 випадків порушення тиші за добу, 25 квітня. Троє українських військовослужбовців загинули, четверо отримали поранення різного ступеня тяжкості.

В зоні АТО нові втрати: троє українських військовослужбовців загинули

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

На донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм, озброєння БТР, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог накривав українські опорні пункти поблизу Пісків. 120-мм міномети застосував в районі Опитного і Луганського. По захисниках Авдіївки та Кам'янки бив з мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. По захисниках шахти "Бутівка" відкривав вогонь з мінометів калібру 82-мм. З озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів противник бив по українських воїнах в районі Троїцького і Зайцевого, а позиції під Новгородським обстріляв з кулеметів і зенітної установки ЗУ-23-2. Озброєння БМП ворог застосував поблизу Верхньоторецька. Поблизу Авдіївки та Новгородського активно діяли снайпери противника.

На приморському напрямку зі 120-мм мінометів і автоматичних гранатометів ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в Новотроїцькому. Морських піхотинців поблизу Водяного і Гнутового накривав вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, а проти захисників Мар'їнки застосував 82-мм міномети. По опорних пунктах в районі Красногорівки бив з гранатометів і кулеметів великих калібрів, а поблизу Широкиного і Павлополя – з гранатометів і стрілецької зброї. Проти морських піхотинців під Водяним і Широкиним ворог застосував також озброєння БМП. Під Новотроїцьким активність проявляли ворожі снайпери.

На луганському напрямку вогнем артилерійських систем калібру 122-мм, зенітних установок ЗУ-23-2, озброєння БТР і протитанкових гранатометів підрозділи бойовиків накривали українські опорні пункти поблизу Новоалександрівки. Міномети калібру 82-мм противник застосував в районі населеного пункту Жовте, а з гранатометів різних систем обстріляв позиції поблизу Кримського і Попасної. З великокаліберних кулеметів і озброєння БТР ворог бив по захисниках Новозванівки.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню", – відзначають в штабі.

Нагадаємо, бойовики за добу, 24 квітня, 21 раз порушували режим тиші на Донбасі. Вогонь відкривали на трьох напрямках, на Маріупольському – з реактивних систем "Партизан". ЗСУ у відповідь не робили ніяких дій.

Другие новости